Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 430 + avg

Vamp

Folkrock

Vamp har solgt godt over en million plater gjennom 25 år. De har spilt inn 10 studioalbum og utgitt 14 totalt. Deriblant 2 plater i ”full symfoni” med Kringkastingsorkesteret.

Høsten 1990 samlet Øyvind Staveland - som på den tiden var feier i Haugesund - 5 lokale musikere på feierbadet for å prøve ut noen skisser til melodier . Men det Vampske uttrykket begynte først å ta form på vårparten 1991 da de også innledet samarbeidet med Lyrikeren Kolbein Falkeid..
De lagde demoer og en forsiktig platedebut fant sted denne sommeren da ”Hallo - Adjø” og ” Til havs Sao Raphael” ble gitt ut på selvfina|nsiert singel.
Bandet:

  • Øyvind Staveland : Fele, fløyter, vokal, Bratsj, trekkspill
  • Jan Toft : vokal, gitar
  • Odin Staveland : Vokal, piano trommer, perkusjon, trekkspill
  • Bjørn Berge : gitarer, banjo, vokal
  • Kjetil Dalland – bass, kor
  • Lars Eirik Støle: orgel, trekkspill, kor

NB! Det er 400 stk umerkede sitteplasser i salen, førstemann til mølla-prinsipp gjelder.

Her er noen av superlativene som fulgte i kjølvannet av deres siste utgivelse ”Populas” og den påfølgende turneen:

AFTENPOSTEN: Vamp er en sterk enhet som sprenger seg ut av det trygge og velprøvde og utfordrer med virtuost mesterskap. Sammen trekker de veksler på hverandres spisskompetanse uten å miste Vamps sjel, eller skal vi si kjerne. Det musikalske spennet er viltrere samtidig som kontrastene i uttrykket varieres sterkere. Samspillet og den rå stemningen er vitalt gull.

VG:«Populas» er Vamps tiende soloplate og rammes nydelig inn i åpnings- og avslutningsnummeret, henholdsvis «Passasjerene» og «Bror» – to inderlige viser med ditto sterke tekster som handler om menneskelighet.