Marianne Sveen Releasekonsert: Next Of Kin

Marianne Sveen
Jazz
Pop
Drabant Music
Fredag 28. januar 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Marianne Sveen Releasekonsert: Next Of Kin

Seks år etter at Marianne Sveen gikk av scenen med Katzenjammer for siste gang, slippes soloalbumet Next Of Kin. « - Jeg har skrevet og spilt inn dette albumet de siste fem årene. Men det føles egentlig som om jeg har laget dette hele livet»

Etter ti år som vokalist, multi-instrumentalist og låtskriver  i suksessgruppa Katzenjammer, som hadde vært nesten hele hennes liv fra 2005, og som tok dem ut i verden der de solgte til gull og spilte for fulle hus og utsolgte festivaler fra England og Tyskland til Australia til USA, valgte Marianne å forlate gruppa. Tiden var inne for å gå videre. For å dyrke musikken som vokste på innsiden, som var så annerledes en den hun spilte på utsiden.

Det er en helt annen side av Sveen publikum fårsammenlignet med den som figurerte i Katzenjammer. Da hun gikk ut av bandet var det for å omfavne det nye prosjektet med hele seg. En rekke låter var kommet til verden i løpet av de siste årene, og Marianne som også er utdannet sykepleier, tok vakter på en døgnpost innenfor psykisk helse mens hun jobbet med å ferdigstille albumet.

Og med det tok plata en helt ny vending. I møte med pasienter og deres sterke historier  begynte Sveen å reflektere over definisjonen av nærmeste pårørende – Next of kin.

Så hun kastet alt hun hadde skrevet til da. Og begynte helt på nytt.

På denne plata står låtene og produksjonen i sentrum. Anført av Mariannes grenseløse stemme, akkompagnert av et hovedsaklig akkustisk lydbilde der det symfoniske og filmatiske setter stemningen og rammene for historiene som fortelles.

Plata er produsert av Marianne selv og med seg har hun et stjernelag av musikere.

«-Jeg har nok av og til kjent på at jeg stortsett har blitt beskrevet som en sanger og en entertainer, som jeg jo også er. Men jeg har alltid kjent en sterkere identitet til det å være komponist og låtskriver. Skape lydbilder, forteller historier og produsere en atmosfære som underbygger historien. Så det føles nok viktig for meg at folk får se hvem jeg egentlig er. At jeg ikke bare er en hun på scenen som kan rope høyt, få folk til å le eller synge så bra jeg kan. For det er bare en liten del av den jeg er. Og nå er dette albumet på en måte er resten av meg.»