Flamenco - MMXIX

Olga
World
Folk
Centro de Flamenco
Søndag 5. mai 2019
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
370/320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Flamenco - MMXIX

Centro de Flamenco presenterer prisbelønte elitedansere fra Spania! OLGA PERICET (Premio Nacional de Danza 2018), MARCO FLORES (Premio El Ojo Crítico de Danza 2018), JESÙS FERNÀNDEZ (Premio Desplante Festival Internacional Cante de las Minas)

LINE UP:

  • Olga Pericet (sp) - dans
  • Marco Flores (sp) - dans
  • Jesús Fernández (sp) - dans
  • Juañares (sp) - sang
  • Miguel Lavi (sp) - sang
  • José Almarcha (sp) - gitar
  • Jesús Morente (sp/no) - gitar
  • «Elena» (no) - dans

m/«Compañia Centro de Flamenco»

Centro de Flamenco inviterer til storslagen flamencoaften, med hele 3 elitedansere fra Spania som nylig har mottatt prestisjetunge priser for sin utøvende kunst!
For første gang i Norge får vi oppleve den suverene flamencodanserinnen Olga Pericet, som i høst mottok «Premio Nacional de Danza» i Spania. Hennes første soloproduksjon var «Rosa Metal Ceniza» (2011), der hun ble nominert for beste kvinnelige danser i «MAX award of the Performing Arts». Et lengere samarbeid med flamencodanser Marco Flores, som i desember mottok «Premio El Ojo Crítico de Danza», har de turnert med kritikerroste forestillinger i både inn- og utland. Marco Flores koreograferer for en rekke artister, også for Ballet Nacional de España og er en populær pedagog ved Spanias mest anerkjente flamencostudio «Amor de Dios» i Madrid. Flamencodanser Jesús Fernández er godt kjent av vårt publikum. Han har i mange år vært tilknyttet Centro de Flamenco og er engasjert som pedagog ved årets sommerkurs. Han høstet strålende kritikker for sin egen forestilling i «XXII Festival de Jeréz, 2018», og ble i fjor nominert til Spanias flamencodanser.

Juan «Juañares» Carrasco Soto kommer fra flamencoens vugge, Jeréz de la Frontera. Han har vært ledende sanger i både Compañía Joaquín Cortes, Antonio Gades, Sara Baras og Antonio Canales, og har deltatt i innspillinger med bl.a. Ketama, Niña Pastori og Diego el Cigala. Flamencosanger Miguel Lavi, også fra Jeréz de la Frontera blir å oppleve for første gang i Norge. Han har jobbet med bl.a. Antonio Canales, La Moneta, Belen Maya, Andres Peña, Mercedez Ruiz, Olga Pericet m.fl. Har gitt ut CD-albums og blitt premiert for å være den mest komplette flamencosanger. Gitarist José Almarcha har gitt ut sitt soloalbum «Vejezate», og var musikalsk ansvarlig for bl.a. forestillingene «Puntos inacabados» m/Jesús Fernández og «Entrar al Juego» m/Marco Flores. Gitarist Jesús Morente kommer opprinnelig fra Sevilla, men er bosatt i Norge. Hans musikalske bidrag og kjennskap til flamenco har stor verdi for oss norske utøvere.

Centro de Flamenco har i over 25 år produsert flamencoforestillinger der Cosmopolite har vært en sentral scene for å dele denne fantastiske kunstarten. Senterets leder og produsent Kari Helene Østby, kjent under artistnavnet «Elena» lover en forestilling av temperamentsfull og sensuell dans, akkompagnert av karakteristisk, sjelfull flamencosang og harmonisk gitarspill, der musikerne også får presentert sine solonummer. Selv inntar hun scenen med sitt «Compañía Centro de Flamenco» og gleder seg til å dele denne kvelden med Oslos publikum!

Gjestedanserne vil gi workshop på Centro de Flamenco samme helg.
Mer info: www.centrodeflamenco.no/kurs.html

I 2010 ble flamenco oppført på UNESCOs verdensarvliste
https://ich.unesco.org/en/RL/flamenco-00363

BARN UNDER 18 ÅR TILGANG I FØLGE MED EN VOKSEN