Jubileumskonsert

SINM
World
Samspill International Music Network
Lørdag 8. september 2018
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
150/100,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Jubileumskonsert

Samspill International Music Network fyller utrolige 20 år, og denne kvelden skal det markeres med mange flotte musikalske innslag!

Samspill International Music Network fyller utrolige 20 år! Arbeidet for et bredere musikkliv i hele landet fortsetter for fullt, og 8. september markerer vi de første 20 årene. Det gjør vi ved å lage et fyrverkeri av en jubileumskonsert med en rekke av våre mest fremragende artister på scenen:

Kveldens program:

Combonation
Javid Afsari Rad, Aissa Tobi, Harpreet Bansal, Adrian Myhr
ComboNations er satt sammen av noen av de mest anerkjente verdensmusikerne i Oslo. Når røtter fra Iran, India, Marokko og Norge smeltes sammen dannes det nye musiaklske uttrykk. Lekenhet og et ønske om å bryte barrierer og grenser har vært drivkraften bak dette ensemblet.

Bansal/Mansoor/Bratlie
Fiolinist Harpreet Bansal er lært opp i den nord-indiske klassiske tradisjonen. Harpreets band (Bansal Band) fremfører nykomponert ragamusikk i samspill med globalt orienterte improvisasjonsmusikere fra en rekke forskjellige tradisjoner – med iransk santor, harmonium, tablas og kontrabass. Til samspills jubileumskonsert har Bansal fått med seg et stjernelag på scenen; vokalist og harmoniumspiller Reshail Mansoor og Andreas Bratlie på tablas.

Lilja
Oddrun Lilja Jonsdottir, Mariama Ndure, Martin Morland, Ivar Myrset Asheim
Oddrun Lilja Jonsdottir er kjent som gitarist og vokalist i Moksha, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Frode Haltlis Avant Folk. Etter å ha samarbeidet med tradisjonsmusikere og artister verden rundt, har hun nå skrevet verket «LILJA: hjem til verden». Verket består av ti komposisjoner, hvor hver av dem bærer navn etter en by hun har besøkt for å samarbeide med lokale musikere og artister. Inspirasjon fra reisene og kunnskap om folkemusikk fra ulike deler av verden veves sammen med tekster om tilhørighet, livet og verden sett fra komponistens perspektiv.

Almir og Daniel
Almir Meskovic, Daniel Lazar
Almir Meskovic og Daniel Lazar har begge 20 års erfaring med klassisk musikk bak seg. Med røtter fra Balkan blandet med skandinaviske elementer, har denne duoen et helt spesielt særpreg uten sidestykke. De blander et stort spekter av stilarter og sjangre, alt fra balkanske rytmer og russiske folketoner, til Mozart og sigøynermusikk. Almir er født i Bosnia og Daniel er født i Serbia. De har vokst opp med folkemusikk i hjertet av Balkan, der musikk og kulturer fra hele verden møtes og brytes. Sigøynermusikk, klezmer, klassisk og alt imellom.

Nomzi Kumalos
Nomzi Kumalos, Odd Albrigtsen, Gitar
Til Samspills 20 års jubileum, tar Nomzi Kumalo meg seg sin forlokkende og vakre musikk, for første gang på Cosmopolite. Til tross for at hun er ganske ny på den profesjonelle musikkscenen, etterlater Nomzi seg allerede et fantastisk knippe av unike og gripende konserter. Kom og hør denne magnetiske kunstneren fra Sør Afrika, med sin unike og banebrytende stemme.

Luison y Cuba
Luison Capote, Alejandro Gispert, Richard Ortega Lopez (S), Hades Heriberto
Der Luison er, der blir det salsafest! Til Cosmopolite har han samlet noen av de mest rutinerte salsamusikerne fra Cuba i Norge og Sverige og avslutter Jubileumskonserten med høy temperatur og cubanske rytmer! Musikerne er alle godt erfarne fra jazz og latin-jazzmiljøet i Skandinavia, og de stiller på Cosmopolite med helt nytt salsarepertoar!

Sidiki Camara
Sidiki Camara betraktes som en av Malis ledende perkusjonister. Han er en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk. Sidiki Camara har reist verden rundt som solo-perkusjonist med Malis Nasjonalballett. Etter at han forlot Mali slo han seg ned i Brussel hvor han har fortsatt sin brilliante karriere med stjerner fra Malis musikkverden: Mamady Keita, Gomma Percussion, Rokia Traore, og Boubacar Traore.Han har vært gjesteartist på flere europaturneer med Bill Frisells New Quartet og er fast med i Frisells gruppe The Intercontinentals.

Ibou Cissokho
Ibou Cissokho kommer fra Casamance-området i Senegal og vokste opp i en griot-familie, hvor han lærte å spille kora av sin far og læremester Solo Cissokho. I dag er han en sentral tradisjonsbærer av denne levende musikken og har siden 2006 jobbet som musiker i Norge. På Samspills jubileumskonsert spiller han blant annet med Sidiki Camara.

Claudio Latini
Claudio Latini, Joao Lobo, Oddrun Lilja, Gerrardo
Claudio Latini er en veteran innen bossa og brasiliansk pop. Han skrev den velkjente karnevalssangen «Olé, olé, samba´n er løs» på 1980-tallet. Sammen med sin kone Cristina Latini og ulike besetninger har Claudio utgitt så mye som 11 album. De to var med da Samspill startet for 20 år siden, og har vært en viktig del av Samspills arbeid og nettverk gjennom tidene. På Jubileumskonserten får vi høre Latini sammen med den eminente gitaristen Oddrun Lilja Jonsdottir, som også spiller med sitt eget band LILJA samme kveld.