Don Bryant & The Bo-Keys

Don Bryant
Soul
Cosmopolite Scene
fredag 26. oktober 2018
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Don Bryant & The Bo-Keys

Etter et fantastisk show sist høst, har vi gleden av å få denne musikk legenden tilbake til Oslo! Rett fra Memphis med det knallsterke bandet The Bo Keys.

“Soul rett fra kilden”, skrev Stavanger Aftenblad om ”Don’t Give Up On Love” i 2017. Dette var Don Bryants første egne utgivelse på mange år. Men han utgjør en betydelig del av den amerikanske musikkarven, både som låtskriver og artist. Mye av livet har han vært en hjelper og en bakmann, selv om han også har hatt sine fortjente øyeblikk i rampelyset.

Som så mange andre amerikanske musikere begynte det i kirken. Senere ble Bryant med i både gospel- og doo wop-grupper, og prøvde seg også som låtskriver. Den populære gruppen The 5 Royales sang inn hans låt "Is There Someone Else on Your Mind". Han debuterte som soloartist i 1964. Han spilte inn en rekke fine sanger for Hi Records i Memphis, samtidig som han også hjalp andre artister på selskapet.

En av dem var Ann Peebles, som han skrev den store soulklassikeren ”I Can’t Stand The Rain” for i 1973. De fikk også en god kjemi i privatlivet, og giftet seg året etter. Don Bryant skrev dessuten låter for størrelser som Al Green, Syl Johnson, O.V. Wright og Otis Clay. Utover på 70-tallet trakk både han og Peebles seg bort fra musikkbransjen, selv om han blant annet ga ut et gospelalbum i 1986.

”I Can’t Stand The Rain” er senere spilt inn av artister som Tina Turner, Eruption, Lowell George, Cassandra Wilson og Albert King. Ann Peebles vendte tilbake som musiker ved inngangen til 1990-tallket, ofte med ektemannen ved sin side. I dag har Don Bryant blitt 75 år gammel, og gjorde tidligere i år et svært vellykket comeback-album.

Allmusic kalte det nye albumet ”one pleasant and pleasing surprise”, mens Record Collector ga det fem av fem stjerner, og skrev: “10 killer tracks, defined by horns, organ and a defying-the-years-vocal-hit from Bryant.” Det har også blitt svært positive anmeldelser i bl.a. Mojo og Uncut. Alt tyder med andre ord på at dette blir et sterkt møte med en av de virkelige soul-veteranene.

Sangeren stiller på Cosmopolite med The Bo-Keys bestående av følgende stjernelag:

  • Joe Restivo - gitar
  • Scott Bomar - bass
  • Dave Mason - trommer
  • Archie "Hubbie" Turner - keys
  • Kirk Smothers - sax
  • Scott Thompson - trompet

Sjekk ut Don Bryant på Facebook.