Kronos Quartet med gjester Mahsa & Marjan Vahdat

Kronos
World
Klassisk
Oslo World
Fredag 2. november 2018
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Kronos Quartet med gjester Mahsa & Marjan Vahdat

Spesiallaget konsert i samarbeid med Oslo World og som feiring av deres 25-årsjubileum, presenterer vi den verdenskjente strykekvartetten med moderne klassisk musikk

I samarbeid med Oslo World, og som feiring av deres 25-årsjubileum, presenterer vi en spesiallaget konsert med den verdenskjente strykekvartetten med gjester Mahsa & Marjan Vahdat.

Enestående formidlere av moderne klassisk musikk.

Gjennom 45 år har Kronoskvartetten jobbet utrettelig med fornyelse av strykekvartetformatet. Det dreier seg både om fornyelse av repertoaret som er tenkelig og fornyelse av folks forhold til hva slags muligheter som ligger i formatet. De har jobbet tett med mange av de største nålevende komponistene i verden, som Philip Glass og Terry Riley. De har brakt musikk fra et utall andre sjangere inn i repertoaret sitt, de har opptrådt med artister som Paul McCartney, Björk og Pat Metheny. Da den skjellsettende filmen “Requiem for a dream” kom ut i år 2000 ble soundtracket, komponert av Clint Mansell og fremført av Kronoskvartetten, svært fort et virkelig ikonisk stykke filmmusikk. Det er rett og slett ingen overdrivelse å si at Kronoskvartetten representerer kunstneriske og publikumsmessige suksesser som er helt uten sidestykke innenfor moderne klassisk musikk.

Kronoskvartetten ble stiftet av fiolinisten David Harrington i 1973. Medlemmer har kommet og gått siden, mens den kompromissløse og samtidig tilgjengelige grunnholdningen har bestått. De har bestilt og urfremført over 400 strykekvartetter - til sammenligning er det mer enn dobbelt så mange som Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert og Brahms skrev til sammen. I sitt førtifemte år fortsetter arbeidet for Kronoskvartetten. Det finnes fremdeles ny og gammel musikk å utforske, og musikkverden er fremdeles lutter øre til hva de har å komme med.

Med på konserten i Oslo får Kronoskvartetten søsterparret Mahsa og Marjan Vahdat, som er blitt store navn i iransk musikk gjennom tolkninger av både klassiske og moderne tekster fra den persiske kulturhistorien, i tillegg til å være utrettelige forkjempere for ytringsfrihet og kvinners plass i den persiske musikkarven.

Line-up:

  • David Harrington, violin
  • John Sherba, violin
  • Hank Dutt, viola
  • Sunny Yang, cello

OW