Adam Bałdych Quartet

Adam
Jazz
Folk
Cosmopolite Scene
Fredag 2. februar 2018
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
230/170,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Adam Bałdych Quartet

I forbindelse med Vinterjazz 2018 presenterer vi en av Europas mest interessante fiolinister, kjent for sine originale komposisjoner med en subtil miks av folkemusikk og klassisk tradisjon til jazz og pop/rock.

Adam Bałdych Quartet er det seneste prosjektet til den talentfulle fiolinisten og komponisten, som igjen leter etter nye måter å få utrettet kreativiteten sin på. Musikken hans presenterer et europeisk opphav ved bruk av klassisk med elementer av polsk folkemusikk. Han gjør gjennomtenkte beslutninger når han velger sine medmusikere, som skal kunne gjenspeile hans eget artistiske uttrykk.

I løpet av sin karriere har Baldych spilt med mange store musikere innenfor jazz, pop og klassisk, deriblant Billy Cobham, Aaron Parks, Royal String Quartet og Mika Urbaniak. Han har også gjort samarbeid med norske musikere, og spilte sammen med Helge Lien Trio og Tore Brunborg.

Adam gjorde underverker allerede som barn, og utviklet seg etterhvert til å bli en av Europas mest interessante fiolinister. Han er ikke bare kjent for sine fremragende tekniske ferdigheter, men også hans originale komposisjoner. På kappen har han en rekke utmerkelser, blant annet Tysklands mest prestisjefylte musikkpris ECHO Jazz, Grand Pris Jazz Melomani, FRYDERYK – og listen fortsetter videre.

Når Adam Baldych kommer til Cosmopolite har han med seg pianisten Krzysztof Dys, bassisten Michał Barański og perkusjonisten Dawid Fortuna. Konserten arrangeres i forbildelse med Vinterjazz 2018

Finn hans hjemmeside her.

Finn hans Facebookside her.

I samarbeid med Republikken Polens Ambassade i Oslo.

VJ