Emel Mathlouthi

Emel
World
Pop
Cosmopolite Scene
Torsdag 19. oktober 2017
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Emel Mathlouthi

Med sine forbudte sanger og nytt album kommer en av Tunisias store og betydningsfulle stemmer tilbake til Oslo

Tunisiske singer/songwriter Emel Mathlouthi er mest kjent for sine subversive politiske tekster rettet mot opprøret i den arabiske verden, og bevegelsen mot maktmisbruk og korrupsjon. Hun er Tunisias første kvinnelige soloartist som både skriver og komponerer sangene sine selv. Musikken hennes ble nektet spilletid på radio og TV grunnet kontroversielt innhold, men hennes forbudte sanger ble likevel sirkulert over hele hjemlandet.

Emel har de klassiske arabiske divaers grasiøse og elegante fremtoning, men synger med intensiteten og lidenskapen til 60-tallets protestsangere. Hun har hentet betydelig med inspirasjon fra store navn som Baez, Björk, Bob Dylan og Sheikh Imam, og i takt med revolusjonens spredning, ble også Emel et anerkjent navn over hele den arabiske verden.

I 2015 spilte Emel Mathlouthi på Nobels Fredspriskonsert. Det var en prestisjefylt mulighet for Emel til å ære sanne helter, og hun sang for tunisisk og arabisk ungdom som har en lang kamp foran seg de kommende årene. I 2016 åpnet hun Oslo World Music Festival sammen med Kringkastingsorkesteret, og i høst kommer hun altså tilbake til Oslo for å synge forbudte sanger for oss.
Denne gang med sitt andre album ‘Ensen’ som etter utgivelsen i februar 2017 mottok strålende kritikker fra anerkjent presse.

På albumet har Emel beveget seg inn på en stil som er enda mer unik, og kombinerer organiske og elektroniske lyder for å kunne produsere en plate som vil appellere til enhver elsker av nyskapning og oppriktighet.

Sjekk hennes Facebook side.

Line-up:

  • - Emel Mathlouthi -vocal,guitar.
  • - Shawn Crowder - trommer
  • Pier Salami – piano,keys

 

  • «You hear a person refusing to compromise, a searing vision founded on real risks and the necessity of truth.»
- Pitchfork
  • «Enthralling!» 
- The New York Times
  • «Here’s a world diva with a difference»
 - The Observer
  • «She is mesmerizing, from mellifluous sweetness to full-throated power.» - The F.T