Jubileumsfestival: Arild Andersen Quartet feat. Makoto Ozone, Tommy Smith & Paolo Vinaccia

Arild
Jazz
Cosmopolite Scene
Onsdag 15. november 2017
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Jubileumsfestival:
Arild Andersen Quartet feat. Makoto Ozone, Tommy Smith & Paolo Vinaccia

Jubileumsfestivalen fortsetter - denne kvelden kan du høre en av de mest interessante trioene i vår tid bli til en quartet med pianisten Makoto Ozone!

En av de mest interessante og uvanlige trioene innenfor jazz de siste 10 årene, er det internasjonale samarbeidet mellom den norske bassisten Arild Andersen, den skotske saksofonisten Tommy Smith og den italiensk-norske perkusjonisten Paolo Vinaccia. Denne kvelden går de sammen med den japanske pianisten Makoto Ozone for å sette fyr på stemningen under jubileumsfestivalen!

Andersen startet trioen i 2007 med et tydelig mål om å utforske nye områder innenfor moderne jazz, og innvirkningen var umiddelbar. De markerte seg allerede med sin første liveopptreden, og ble oppdaget spesielt for deres forbløffende kraft, presisjon og dynamikk. I 2008 ga ECM ut deres første album Live at Belleville som samme år mottok den prestisjefylte prisen Grand Prix du Musicien Européen de l’Académie du Jazz i Frankrike.

Trioens konsert på Le Poisson Rouge i New York i år er blitt stemt på som en av de 10 beste konsertene i New York 2017 av magasinet The New York Jazz Record, og vi tviler ikke på at det blir en av de beste konsertene i Oslo også!

Special Guest: Makoto Ozone - piano

Den japanske pianisten flyttet til USA i 1980 for å studere jazz-komposisjon -og arrangering på Berklee College of Music. Han har spilt med anerkjente musikere slik som Gary Burton, Paquito D’Rivera, Jeff “Tain” Watts, Christian McBride, Dave Weckl, Mike Stern med flere.

Sist Makato spilte på Cosmopolite, var i forbindelse med hans opptreden med Dave Weckl band – Nå gjester han Arild Andersen Trio og gjør det om til en Quartet. De møttes på fjorårets Rochester Jazzfestival hvor de spilte sammen, og 15.november får de muligheten igjen på Cosmopolite i Oslo.

 

«The sheer depth and lustre of this trio’s sound can invite you to start purring in grateful imitation.»

The Guardian

“It’s all about masters at work”

The Herald

“The whole record: a contemporary masterwork.”

Brian Morton Moment’s Notice

“JAZZ album of the year.”

The Scotsman

“Nothing short of a masterclass.”

Jazzwise