Jubileumsfestival: Alfredo Rodriguez Trio + Tarek Abdallah & Adel Shams el-Din duo

Alfredo
Jazz
World
Cosmopolite Scene
Søndag 12. november 2017
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Jubileumsfestival:
Alfredo Rodriguez Trio + Tarek Abdallah & Adel Shams el-Din duo

Vi inviterer til den offisielle jubileumskonserten med en fantastisk egyptisk duo etterfulgt av Alfredro Rodriguez Trio!

Tarek Abdallah og Adel Shams el-Din

Kveldens første opptreden blir den egyptiske duoen Tarek Abdallah og Adel Shams el-Din. De er to komponister og musikere fra Egypt, som trekker mye inspirasjon fra den gyldne tidsalderen og Egypisk aud solo (1910-1930).

I vakre opptredener utforsker Tarek Abdallah og Adel Shams el-Din komplekse rytmiske og melodiske skatter i en pågående dialog mellom Abdallahs oud (strenginstrument) og Shams el-Dins riqq (klassisk arabisk tamburin), og de puster nytt liv til en nesten glemt , delikat og lyrisk sjanger.

Alfredo Rodriguez trio line-up:
- Alfredo Rodriguez (piano)
- Michael Olivera (drums)
- Munir Hossn (electric bass)

”Tocororo” er tittelen på det nyeste albumet til Alfredo Rodríguez. Det er også navnet på nasjonalfuglen på Cuba, som dør av sorg om den fanges. Alfredo Rodríguez er selv fra Cuba. På albumet har han med seg prominente og sterke gjester som Ibrahim Maalouf fra Libanon, den fransk-cubanske duoen Ibeyi, sangeren og bassisten Richard Bona, flamenco-sangeren Antonio Lizana og den indiske vokalisten Ganavya Doraiswamy.

Alfredo Rodríguez flyttet til Los Angeles i 2009, etter at han hadde blitt tatt under vingene til legendariske Quincy Jones. Han hørte den unge pianisten spille tre år tidligere, og ble så imponert at han overtalte ham til å flytte til USA. I dag er Quincy Jones både produsent og manager for den dypt talentfulle 30-åringen. Han har også skrevet låter sammen med ham.

Den store musikaliteten til Rodríguez har ført ham til jazzfestivaler over hele verden, deriblant Newport, Monterey og Montreux. Han har delt scener med utøvere som Wayne Shorter, Herbie Hancock, Patti Austin, James Ingram, McCoy Tyner, Esperanza Spalding, Richard Bona og Lionel Loueke. Han har opptrådt i Marokko, Kina og Brasil.

 

Sjekk hans Facebook side

Musikken hans får du kjøpt på Bare Jazz