Pablo Ziegler, Quique Sinesi & Walter Castro

Pablo
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 11. mars 2017
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Pablo Ziegler, Quique Sinesi & Walter Castro

En av Argentinas største utøvere og komponister av Tango.

Argentina betyr Sølvlandet. Så har da også denne store nasjonen produsert mye musikk av edelt merke. Pianisten, arrangøren og komponisten Pablo Ziegler er en sentral skikkelse i denne tradisjonen, og regnes som ledende innen nuevo tango i dag. Han begynte som klassisk konsertpianist, men ble snart mer inspirert av jazz. Det tok ikke lang tid før han ledet sin egen trio.

Fra 1978 ble Pablo Ziegler den faste pianisten til den legendariske Ástor Piazzolla. Han spilte sammen med mesteren frem til 1989, da Piazzola måtte begynne å trappe ned som musiker. Han medvirket på klassiske plater som ”Tango: Zero Hour”, ”The New Tango” og ”The Central Park Concert”. I 1992 startet han sin egen New Tango Quartet, som raskt ble et internasjonalt navn.

Som pianist har Pablo Ziegler blitt beskrevet som både rytmisk og lyrisk. I musikken hans er det rom for mye lidenskap, gjerne bygd på tango, jazz og improvisasjon. Han har gitt ut en rekke plater i eget navn, og har vunnet flere priser, inkludert en Latin Grammy for albumet ”Bajo Cero” i 2003. Han har også samarbeidet med musikere som Emmanuel Ax, Gary Burton, Regina Carter, Paquito D’Rivera, Stefon Harris, Joe Lovano og Branford Marsalis.

Pablo Ziegler har begeistrede tilhengere over hele verden, og har ofte spilt i USA, Asia, Australia og Europa. Han har opptrådt med klassiske orkestre, inkludert Stavanger Symfoniorkester, og besøkte sist Cosmopolite i 2008. Vi gleder oss veldig over at han nå kommer tilbake til oss. Han har med seg Quique Sinesi på gitar, samt gjestemusikeren Walter Castro på bandoneon.

Til Cosmopolite kommer han med denne besetningen:

  • Pablo Ziegler - piano
  • Quique Sinesi - gitar
  • Walter Castro - bandoneon

Velkommen til en ekte tango aften!

Sjekk hans Facebook side