Cristina Branco

Cristina Branco
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 25. mars 2017
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Cristina Branco

Fadostjernen slipper sitt nye album «Menina» i høst og legger ut på turnè med Bernardo Moreira, Luís Figueiredo og Bernardo Couto

Aftenposten har kalt Cristina Branco ”en av de største fadosangerne.” Dagbladet skryter av hvordan ”den smidige, klokkereine stemmen formidler melankolien og emosjonene til stilriktig fado- og tangotonefølge.” Mens VG rett og slett har slått fast at musikken og fremføringen hennes er ”pur skjønnhet.”

Det er bare noen av de norske lovordene for den portugisiske sangeren Cristina Branco. Hun har besøkt Cosmopolite på Torshov flere ganger tidligere, og har hver gang blitt møtt av et hengivent publikum. Høsten 2016 gir hun ut sitt nye album, “Menina”, der hun synger nye originalmelodier av portugisiske komponister, satt til tekster av bl.a. António Lobo Antunes og Kalaf.

Fado er blitt omtalt som en urban folkemusikk fra portugisiske havnebyer. Selve ordet betyr ”skjebne”, og det er nettopp forskjellige menneskeskjebner som Branco er så dyktig til å formidle. Hun regnes ellers som en annerledes fado-artist, som bryter mot en del av konvensjonene i sjangeren. I begynnelsen hadde hun forbilder som Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Janis Joplin og Joni Mitchell.

”Uttrykket er intimt, fortsatt med en god porsjon sjangertypisk «saudade», ord og toner fylt av lengsel. Men det er så mye varme og skjønnhet i musikken at det bare er å gi seg over”, skrev Carl Petter Opsahl i VG i omtalen av ”Alegria” fra 2013. Mens Fredrik Wandrup i Dagbladet omtalte den som ”en elegant, bølgende, følsom, lyrisk og forførende reise inn i fadoens verden.”

På ”Menina” har Branco med seg følgende trio:

  • Bernardo Moreira (kontrabass)
  • Luís Figueiredo (piano)
  • Bernardo Couto (portugisisk gitar)

Hennes forrige konsert her på Cosmopolite var utsolgt, så vi gleder oss stort til et nytt møte med denne stjernen og ønsker alle hjertelig velkommen.

Sjekk henne på Facebook