Maykel Blanco y su Salsa Mayor

Maykel
World
Cosmopolite Scene
Fredag 15. november 2019
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
390/340 +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Maykel Blanco y su Salsa Mayor

Bandet er idag et av topp 3 mest populære cubanske salsa-orkestre verden over.
Special Guest: Mayito Rivera, vokal

Orkesteret fyller i år 15 år og tar med seg superstjernen Mayito Rivera (over 20 år som hovedvokalist i Los Van Van) på sin Europa-turné i november.

Bandleder Maykel Blanco er den yngste musikeren som noensinne har ledet et cubansk storband. Han startet sin utdanning til perkusjonist fra 12 års alderen, og dannet sitt første band allerede da han var 15.

Som 23-åring i 2005 etablerer han 14-manns orkesteret Salsa Mayor, og mottok etter kort fartstid med orkesteret ulike priser, både nasjonale og internasjonale, for “Beste salsa-orkester”, “Beste musikk-arrangement”, “Årets Beste Live-opptreden” etc.

Deres store gjennombrudd var i 2010 med albumet “Soy lo que te hala”, og etter dette har 15-manns-orkesteret årlig turnert Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika. Albumet "Que no me quiten la fé" som kom ut i 2016 skapte en ny boom i salsamiljøer over hele verden, og da orkesteret spilte for første gang i Norge oktober 2017, var konserten utsolgt og flere måtte snu uten å få høre denne energibomben fra Cuba. Orkesterets 7. album, "Que tiene que te mueve", som mange fans har ventet på, og ble lansert veldig nylig, fredag 5 .april i år

--------

Konserten er et samarbeid mellom Cosmopolite, SalsaNor og Pacha Productions. SalsaNor er Norges eldste organisasjon for fremme av latinamerikansk og afro-karibisk musikk og dans, og ble etablert for 20 år siden. Jubileumet markeres med å invitere til en konsertopplevelse som kommer til å skremme bort høsten med sin karibiske energi fredag 15. november.

Line-up:

· Maykel Blanco Cuevas, piano

· Yordis Larrazabal Moya, vokal

· Javier Mar l Valera, vokal

· Alejandro, Gonzales Casanova, vokal

· Altides Landa Batista, vokal

· Jaime Yunier Cruz Bustillo, congas

· Jorge Victor Gonzalez Diaz, bass

· Ahmed González Posada, trompet

· Lázaro Antonio Gonzalez Lopez, trompet

· Juan Gabriel Serguera Estevez, trombone

· Omar Alvarez Ramírez, trombone

· Jose Luis Matos Pies, slagverk

· Victor Bell , keyboard

· Yamichel Cuevas Jimenez , minor perc

· Alejandro Silva Fayat, lydtekniker

· Oscar Leon Contreras, lydtekniker monitor

Special Guest: Mayito Rivera, vokal