Global Nights

GN
World
Global Oslo Music
Søndag 27. mai 2018
Dørene åpner 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Global Nights

Global Oslo Music presenterer Kaveh Mahmudiyan og Oddrun Lilja / Lajla Storli

GLOBAL OSLO MUSIC PRESENTERER SEKS NYE BESTILLINGSVERK UNDER GLOBAL NIGHTS

Global Oslo Music fyller ti år og benytter anledningen gjennom hele 2018 til å lansere nye kunstfaglige prosjekter for å profilere fremragende kunstnere fra hele verden som en del av feiringen. Seks nye bestillingsverk inngår i denne satsingen, der komponistene har fått i oppdrag å forske i møter mellom ulike kulturelle uttrykk og teknikker. Verkene har urpremierer under Global Oslo Musics årlige festival Global Nights 25-27.mai.

Søndag 27. mai fremføres verk av Kaveh Mahmudiyan og Oddrun Lilja og Lajla Storli. . Etter hver konsert har vi en samtale med komponistene om det kreative arbeidet bak verken.

KAVEH MAHMUDIYAN
Med dette verket blir vi introdusert for eldgamle tradisjoner fra Iran, der musikken komponeres for de tradisjonelle instrumentene tombak (trommer). Rent tematisk har Mahmudiyan benyttet “edvar”, et iransk musikalsk uttrykk som betyr “sirkel av rytmer”; med utgangspunkt i en fast takt utforsker han et rikt spekter av rytmer og teknikker. Verket fremføres av Mahmudiyan og kollega Pedram Khavarzamini, begge på tombak.

ODDRUN LILJA / LAJLA STORLI

Lilja og Storli har med dette verket tematisert det mirakuløse i det menneskelige, i tonene og i naturen vi omgir oss med, gjennom å fordype seg i norsk og islandsk folkemusikk, med en klar tanke om at tradisjonsmusikk representerer en tidløs kunnskap som tåler nytolkning. De fremfører verket sammen med to utøvere på gitar, bass, tradisjonelle instrumenter, trommer, perkusjon, elektronikk og vokal.

Med støtte fra Norsk kulturråd, Oslo kommune og Det norske komponistfond

Les mer om Global Oslo Music på www.globaloslomusic.com