Kuba Wiecek Trio

Kuba Wiecek
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 1. februar 2019
Dørene åpner 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
200/150 +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Kuba Wiecek Trio

Kuba Więceks altsaksofon siterer Charlie Parker og John Coltrane på en vital og edgy måte slik kun en 24 år gammel saksofonist kan.

Med et repertoar bestående av både standardlåter og egen musikk, både av komposisjoner og improvisasjon, er Więcek en musiker og komponist som kan bli en av Polens neste Store. Kuba Więcek startet sin musikerkarriere i den klassiske tradisjonen, først med cello og siden saksofon, men i dag er det jazzsaksofonist vi kjenner Więcek som. Saksofonisten lar seg inspirere av et bredt spekter av tradisjoner; i hans musikk finner vi elementer som kan spores tilbake til klassisk musikk og europeisk folklore, så vel som elektronika og hiphop.

Tomasz Pierchala, som driver jazzklubben 12on14 i Warszawa, beskriver musikk til Kuba Więcek Trio slik, “There are also some echoes of Steve Reich, exploration of the sources of jazz, of dance traditions, of earlier musical experiences and the classical background, souvenirs of various journeys, and even inspirations from the music of Massive Attack (…)”

http://kubawiecek.com/tour/

Line up:

  • Kuba Więcek - saksofoner
  • Michał Barański - kontrabass/bassgitar
  • Łukasz Żyta - trommer

 

Konserten er en del av Vinterjazz i samarbeid med Republikken Polens Ambassade i Oslo og Polish Airlines LOT

Republikken Polens Ambassade

Polish airlines LOT

Vinterjazz