Global Nights

GN
World
Global Oslo Music
Fredag 25. mai 2018
Dørene åpner 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
Global Oslo Music
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Global Nights

Global Oslo Music presenterer Wei Ting Zeng og Åsmund Skuterud / Koèju

GLOBAL OSLO MUSIC PRESENTERER SEKS NYE BESTILLINGSVERK UNDER GLOBAL NIGHTS

Global Oslo Music fyller ti år og benytter anledningen gjennom hele 2018 til å lansere nye kunstfaglige prosjekter for å profilere fremragende kunstnere fra hele verden som en del av feiringen. Seks nye bestillingsverk inngår i denne satsingen, der komponistene har fått i oppdrag å forske i møter mellom ulike kulturelle uttrykk og teknikker.
Verkene har urpremierer under Global Oslo Musics årlige festival Global Nights 25.-27. mai.

Fredag 25. mai fremføres verk av Wei Ting Zeng og Åsmund Skuterud / Koèju. Etter hver konsert har vi en samtale med komponistene om det kreative arbeidet bak verkene

WEI TING ZENG
Zeng har skapt et verk for to celloer, som går i dybden av kombinasjonen av akustikk og elektronikk. Hun fremhever celloens struktur som en mulighet til å frembringe kraftige vibrasjoner, perkussive effekter, basslinjer og høyfrekvente lyder, som hun genererer gjennom et lydkort og prosseserer via Ableton Live og Max for Live, for å skape nye lydlandskap. Zeng fremfører sitt verk sammen med kollega Kaja Fjellberg Pettersen.

ÅSMUND SKUTERUD / KOÈJU
Skuteruds verk består av gjennomkomponerte stykker for clubkonseptet Koèju, hvor hvert stykke har en egen spesialdesignet lydverden. På scenen plasseres et godt utvalg elektroniske og akustiske instrumenter, og foran hver stasjon er det et interface der man kan mikse egen og andres lyd. Hver av musikerne lærer seg alle stemmene i komposisjonene og bytter på å spille de ulike instrumentene.

 

Med støtte fra Norsk kulturråd, Oslo kommune og Det norske komponistfond.

 

Les mer om Global Oslo Music på www.globaloslomusic.com