Frankofonifestivalen: Amadou & Mariam

Amadou og Mariam
World
Cosmopolite Scene
Thursday 29. March 2012
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Frankofonifestivalen:
Amadou & Mariam

Det blinde ekteparet Amadou & Mariam er klare med et nytt album "Folila" og legger ut på turne. Dette blir garantert en av vårens største konsert opplevelser!

Det blinde ekteparet Amadou & Mariam var allerede godt etablerte musikere, både i hjemlandet Mali og i Frankrike, da crossover-artisten Manu Chao i 2004 oppsøkte dem med ønske om å produsere deres neste plate Dimanche à Bamako. Nå er ny plateutgivelse på vei "Folila" og Amadou & Miriam spiller på Cosmopolite i mars.

De siste årene har Amadou og Mariam turnert med Coldplay og U2 og fastklemt med musikalsk helter David Gilmour og Johnny Marr. Paret har opptrådt på en Nobels fredspris konsert til ære for Barack Obama, og spilte på åpningsseremonien av de siste to FIFA World Cup. Manu Chao og Damon Albarn har lånt sin produksjon ferdigheter til sine poster, og de har jobbet med noen av de mest innovative navn innen moderne rock musikk via Albarn s 'Africa Express "og andre tverrkulturelle prosjekter, for eksempel" L'Afrik C'est Chic ".

Deres kommende album Folila er den første Amadou & Mariam studio album siden Velkommen til Mali, et av de mest kritikerroste innspillinger av 2009, og som inneholdt bidrag fra Damon Albarn, K'naan og Kesia Jones.

Paret møttes i 1977 mens Amadou studerte ved Institutt for Young Blind i Bamako (hvor de fortsetter å spille en årlig veldedighetskonsert). Påvirket av de registreringer av Jimi Hendrix, Eric Clapton og Pink Floyd, samt tradisjonell afrikansk musikk, begynte paret å jobbe som en duo i 1983, og sine tidlige innspillinger har siden blitt remastret og gjenutgitt av Because Music på boks satt '1990-1995 : The Best of the Africa Years'.

Sou Ni Tile, deres første album innspilt utenfor Afrika, dukket opp i 1998, og solgte 100.000 eksemplarer. Den ble fulgt av ytterligere to album, Tje ni Mousso (1999) og Wati (2002).
Deres overgang fra world music scener til rockefestival headlinerne kom med 2005 er Manu Chao-produserte Dimanche en Bamako, en av de mest solgte afrikanske album gjennom tidene, og vant en prestisjefylt Les Victoires de la Musique prisen (den franske tilsvarer Grammys) og to BBC Radio 3 Awards for World Music.

Line-up:

  • Amadou Bagayoko - Guitare / Chant
  • Mariam Doumbia - Chant
  • Boubacar Dembele - Percussions
  • Yao Dembele - Basse
  • Yvo Abadi - Batterie
  • Charles-Frederik Avot - Clavier
  • Tanti Tounkara - choriste
  • Aminata Doumbia - choriste
  • Mo DJ - dj