Stacey Kent

Stacey Kent
Jazz
Cosmopolite Scene
Friday 18. October 2013
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Stacey Kent

Stacey Kent har for mange vært en av de helt store jazz-oppdagelsene på 2000-tallet.
Hun har akkurat sluppet sitt nyeste album "The Changing Lights".

Stacey Kent har for mange vært en av de helt store jazz-oppdagelsene på 2000-tallet. Hun har blitt kåret til årets jazzvokalist i England, og ble nylig også nominert til Grammy-pris i USA. Hun er født i New York, men dro for å studere litteratur i Europa på 1990-tallet. Her møtte hun sin fremtidige ektemann, saxofonisten Jim Tomlinson, og ble etter hvert en raskt stigende stjerne på den britiske jazzhimmelen.

Stacey Kent debuterte som plateartist med albumet “Close Your Eyes” i 1997. Hun fikk fra første stund strålende kritikker, og ble sammenlignet med mange av de store, klassiske jazzsangerinnene. Det var heller ikke bare det engelske publikummet som falt for den sofistikerte sangstilen. Hun fikk også en stor beundrerskare i Frankrike, og har spilt inn strålende plater med sanger av bl.a. Serge Gainsbourg. I 2009 overrakte den franske kulturministeren henne en av de høyeste æresutmerkelsene i fransk kulturliv.

Stacey Kent ga i 2007 ut sin første plate på den velrennomerte jazzetiketten Blue Note, der den britisk-japanske forfatteren Kazuo Ishiguro hadde skrevet flere av tekstene. Hun har turnert over hele verden med stor suksess. En av hennes største beundrere er den amerikanske skuespilleren og regissøren Clint Eastwood, som insisterte på at hun måtte opptre på 70-årsfeiringen hans.

Oscar-vinneren Jay Livingston har beskrevet henne slik: “Stacey Kent is a revelation.There is nobody singing today who can compare with her. She has the style of the greats, like Billie Holiday and Ella Fitzgerald. And she sings the words like Nat Cole - clean, clear and almost conversational with perfect phrasing. And that's as good as it gets.”.

Hør første singelen "One Note Samba" fra hennes nye album "The Changing Lights" her