Richard Bona Band

Richard
Jazz
World
Cosmopolite Scene
Friday 10. October 2014
The doors open at 21:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Richard Bona Band

Fra Kamerun, via Paris til New York og nå igjen kommer en av de mest anerkjente bassistene i verden i dag til Cosmopolite.

Nok en gang tar Richard Bona turen til Oslo med sitt band:

  • Richard Bona – Bass
  • Etienne Stadwijk – Keys
  • Ludwig Afonso – drums
  • Tatum Greenblatt – Trumpet
  • Adam Stoler - Guitar

Richard Bona er en av de mest anerkjente bassistene i verden i dag. Han vokste opp i fattige kår i Kamerun, og måtte bygge sine egne instrumenter. Men familien var samtidig rike på musikalske tradisjoner. Bona flyttet til Paris i 1987, og seks år senere videre til New York. Han spilte sammen med artister som Manu Dibango, Salif Keita og Didier Lockwood, og gjorde bl.a. et dypt inntrykk på Joe Zawinul fra Weather Report. Senere ledet han bl.a. bandet til Harry Belafonte, og ga ut sin første plate under eget navn i 1999.

Bona har en imponerende merittliste, og har bl.a. spilt sammen med Michael Brecker, George Benson, Jaco Pastorius, Pat Metheny og Chaka Khan. Han liker å underholde publikum, og kombinerer med stor sikkerhet musikalske elementer fra Afrika, Europa og USA. Han er dessuten en svært god sanger, og leder et orkester med fremragende musikere, som behersker jazz, funk og afrikanske rytmer på et svært høyt nivå.

Sjekk hjemmesiden hans her