Amira Medunjanin & Bojan Z

Amira Medunjanin & Bojan Z
Jazz
Oslo Jazzfestival
Thursday 13. August 2015
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
240,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Amira Medunjanin & Bojan Z

"Bosnias Billie Holiday" med Sevdah sang

Amira Medunjanin er en av de flotteste sangerne fra Bosnia. Da Amira var barn i Sarajevo på 70-tallet hadde Bosnisk folkemusikk sin renessanse. Hennes mor var den første som introduserte sevdalinka – sevdah-sanger for henne, og siden den tid har hun blitt en av de fremste utøverne av denne vakre musikken.

Sevdah kan ikke direkte oversettes til norsk, men har flere betydninger. Lengsel og kjærlighet, forelskelse, hjertesorg og begjær er oftest temaer. Amira strekker seg etter å skape et eget uttrykk og finne nye kontekster og former innenfor den tradisjonsrike sjangeren, og det har hun fått til. De seneste årene har Amira blitt en av de mest anerkjente Sevdah-sangerne og blant Bosnias viktigste, mest fortryllende og uttrykksfulle stemmer. Bosnias Billie Holiday har hun blant annet blitt kalt, det er en artist Amira selv har stor respekt for.

Med seg til Oslo jazzfestival har hun Bojan Z, den anerkjente og prisvinnende serbiske jazzpianisten som har gitt ut åtte album i eget navn og også jobber som produsent.. I tillegg medvirker gitaristen Ante Gelo og bassisten Zvonimir Sestak. Vi kan love en stemningsfull balkansk aften på Cosmopolite som du sent vil glemme.

Amira Medunjanin medvirker også på CD og DVD utgivelsen Bal-kan under ledelse av Jordi Saval, som i år er kåret til vinner i klassen Early music av International Classical Music Awards.