Djangofestivalen 2013

Django
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 26. januar 2013
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Djangofestivalen 2013

Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing.

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land.

Jean-Baptiste (Django) Reinhardt (født 23. januar 1910 i Liberchies, Belgia, død 16. mai 1953 i Fontainebleau, Frankrike) var en fransk jazzmusiker (gitar), kjent for virtuos sigøynerjazz, oppvokst utenfor Paris i manouchemiljøet. Han regnes som en av jazzens mest innflytelsesrike artister og er en av jazzens første gitarsolister. Sønnen Babik Reinhardt var også jazzgitarist.

Hans første utgivelse var på banjo (1928). Etter å ha blitt alvorlig brannskadet, endret han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på sin venstre hånd. Fra 1934 var han med på flere turneer (bl.a. Carnegie Hall) og utgivelser med Quintette du Hot Club de France, med Stéphane Grappelli fiolin, broren Joseph Reinhardt gitar, Roger Chaput gitar og Louis Vola bass.

Reinhardt var en av jazzens storheter, og spilte da også med Coleman Hawkins, Benny Carter, Rex Stewart og Louis Armstrong.

Program:

• Kl.20:00 JAZZBANDITT (N) + gjest Corentin Ginaiux (F)

• Ca.kl21:15 HOT CLUB de NORVEGE (N) + gjest Olli Soikkeli (FIN)

• Ca.kl.22:15 DJANGO CLUB (F): Sébastien Giniaux , Richard Manetti, Gwen Cahue, Jeremie Arranger & Fiona Monbet

Festivalpass for begge dagene: 500,-'

Samarbeid med Birkenlundes Lille Franske Ostebutikk.
http://www.franskostebutikk.no/