Pink Freud

Pink Freud
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 8. februar 2013
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
200/150,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Pink Freud

Polsk fusion jazz gruppe - Pink Freud - for første gang i Norge!

Polen har lenge vært et av de ledende landene innen internasjonal jazzmusikk. Pink Freud ble startet 1998, og regnes som et av de mest hardtslående og nyskapende navnene innen moderne polsk jazz. Bandet bruker en bred musikalsk palett, der de bl.a. henter elementer fra drum’n’bass, punk, rock, dub og eksperimentell elektronika. Musikken deres blir gjerne beskrevet som svært energisk, samtidig som det også er plass til subtile melodier og lekre detaljer. ”Dette er virkelig radikal musikk, samtidig som det er jazz av beste merke”, skriver kritikerne.

 

Pink Freud har gitt ut et drøyt halvt dusin album siden 2000. Den foreløpig siste utgivelsen er den hardtslående "Horse & Power", som bl.a. er produsert av sveitsiske Roli Mosiman (Faith No More, The Young Gods og The The). Pink Freud består av Wojtek Mazolewski (bass), Tomasz Duda (sax), Adam Milwiw-Baron (trompet, elektronikk) og Rafał Klimczuk (trommer). Bandet regnes som noe av det heteste innen polsk kultureksport om dagen, og har spilt over hele verden til god respons.

 

Konserten er en del av Vinterjazz, og arrangers I samarbeid med Republikken Polens Ambassade i Oslo . Du kan lese og høre mer på www.pinkfreud.pl., eller sjekke ut noen av de mange musikkvidoene på YouTube.