World Music Cafè: Omar Sosa

Omar Sosa
World
Cosmopolite Scene
Torsdag 20. september 2012
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
170/120,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

World Music Cafè: Omar Sosa

Han er kjent for å krysse grenser innen ulike sjangre og komponerer musikk med elementer som spenner fra afrikansk tradisjonsmusikk, latinske rytmer og elektronika med Afrikansk-Cubansk jazz i bunnen!

Omar Sosa med gjester: Childo Tomás ,Busi Ncube,Sidiki Camara og Ivan Mazuze.

Omar Sosa opprinnelig fra Cuba men bosatt i Spania, har markert seg som en innovativ, nyskapende musiker med utgangspunkt i cubansk populærmusikk og jazz. Han er kjent for å krysse grenser innen ulike sjangre og komponerer musikk med elementer som spenner fra afrikansk tradisjonsmusikk, latinske rytmer og elektronika med Afro-Cubansk jazz i bunnen. I de senere år har Omar Sosa samarbeidet i så forskjellige formater som DR Bigband og i duo med den italienske trompeteren Paolo Fresu. Sosa bringer sammen elementer fra Gnawa og Mbalax fra nord- og vest Afrika, fremføring på ulike språk som arabisk, engelsk, portugisisk, spansk og youruba, og bruker instrumenter som guembri, oud, djembe, balafon og marimba. Dette er verdensmusikk i sin rette forstand: Sterk, kompromissløs og sjanger-overskridende. På Cosmopolite i september vil Omar Sosa i tillegg til sin faste bassist Childo Thomas fra Mozambique samarbeide med en gruppe musikere bosatt i Norge men med afrikansk bakgrunn: Busi Ncube, Ivan Mazuze og Sidiki Camara. Denne produksjonen ble opprinnelig initiert av Afrikan History Week i forbindelse med AHW 2011.

Childo Tomás bass spiller, perkusjonist og vokalist fra Mozambique bosatt i Spania, var medlem av band Alambique som turnerte i Skandinavia, Angola og Zimbabwe. Siden han flytett til Spania samrbeidet han med diverse grupper og artister både på plate innspillinger og live konserter: Zeze Lokito, Unison, Mogha Africa, David Cervera, Sora og Luis Mbomio. Fra 2004 blitt han fast medlem av diverse ensembler til Omar Sosa, over 100 live konserter og plate innspillinger: PromiseAfreecanos og Across The Divide. Childo singer i sin opprinelig språk Ronga, spiller kalimba og elektrisk bass.

Busi Ncube hører til blant det sørlige Afrikas mest spennende stemmer og er en profilert musiker i sitt hjemland Zimbabwe. Hun har delt scene med Miriam Makeba, Youssou n’Dour, Marie Boine og mange fler. Her i Norge stiftet vi først bekjentskap med henne som frontfigur og vokalist i den mulitnasjonale gruppen Women’s Voice. Nylig flyttet Busi til Norge for å bygge opp et nytt band og komme nærmere drømmen om å etablere seg på det europeiske markedet. Med i bandet har hun blant annet fått med seg Ivan Mazuze.

Sidiki Camara regnes som en av Malis ledende perkusjonister og som en av grunnleggerne av moderne Manding-musikk. Han har turnert i hele verden med afrikanske stjerner som Mamady Kéïta, Rokia Traoré og Boubacar Traoré i tillegg til å være fast medlem av Bill Frisells band “Intercontinentals”. I Oslo spiller han i egen band med et lag av håndplukkete musikere fra Oslos myldrende musikkscene.

Ivan Mazuze ble nominert til hele ni kategorier ved Mozambique Music Awards 2010 (tilsvarende Spellemannsprisen i Norge) og debutalbumet Maganda (2009) vant følgende to kategorier; Beste Jazz Album og Beste Jazz/fusion Instrumental Album. Albumet ble også nominert til Best Contemporary Jazz Album under South African Music Awards 2010 (SAMA) med meget komplimenterende ringvirkningene også i Norge. Mazuze kan også vise til andre utmerkelser, bl.a. Beste nykommer og saksofonist i ”African Jazz Network” (2010). Gruppen tok også del i World Music Expo 2011 (WOMEX) i København med et showcase på GLOBAL som følge av sin konsert på byLarm 2011. Våren 2011 komponerte Mazuze nytt materiale til sitt andre album ”Ndzuti” som ble spilt inn i 2011/2012, bl.a. i samarbeid med Etnisk Musikklubb.