Oscar D'Leon

Oscar
World
Cosmopolite Scene
Onsdag 31. oktober 2012
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
375,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Oscar D'Leon

El Sonero del Mundo (verdens son-sanger), El Sonero Mayor (den store son-sangeren), El Faraón de la salsa (salsafaraoen) eller El Leon de Salsa (salsaløven). Kjært barn har mange navn, og innen salsaverdenen er Oscar D´Leon en av de største. Denne ringreven kalles også ”kongen av salsa” og har klart å holde seg på tronen i snart 50 år. Hans mest kjente hit ”Lloraras” ble spilt inn i 1975, slageren er fortsatt relevant og spilles jevnlig på salsagulv verden over.

Et bilkrasj gjorde at D’Leon måtte gi opp jobben som taxisjåfør og satse på hobbyen, å spille og synge musikk på begynnelsen av 70-tallet. Etter krasjet på veien, gikk det i topp fart for musikkarrieren. Den selvlærte musikeren imponerte med sin fyldige røst og sin egne intuitive innfallsvinkel til musikk. Han ble kjent verden over og har siden spilt på verdens største scener som Madison Square Garden i New York.

Selv om D’Leon er født i Venezuela, er han inspirert av klassisk kubansk salsa, og regnes som den mest kubanske av alle ikke-kubanske artister. Dette er en levende musikalsk legende som er verdt å få med seg, også for dem som vanligvis ikke danser salsa!