Illapu

Illapu
World
Cosmopolite Scene
Torsdag 1. november 2012
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Illapu

Det er som om man hører suset fra Andesfjellene når man hører sangene til Illapu. Gruppen ble startet av fire brødre fra Antofagasta i Nord-Chile allerede i 1971. De ble kjent for å rendyrke andinsk folklore og bolivianske rytmer, noe som senere ble utviklet til Nueva Canción-bevegelsen.

I 1976 fikk de en stor radiohit i både Argentina og Chile, og de ble deretter berømte internasjonalt for gitarbaserte sanger med kraftig vokal, panfløyter og medrivende rytmer.

Etter en Europa-turné i 1981 ble de nektet hjemreise til Chile som da var under diktaturregimet til Pinochet. De måtte bo i eksil i Frankrike og Mexico frem til den politiske situasjonen i Chile bedret seg. Gruppen ble hyllet av masser med fans da de endelig returnerte til hjemlandet i 1988.

Illapu har siden den gang fortsatt å levere folkloristisk, utforskende musikk, med sanger som handler om kjærlighet, livet, rettferdighet og aktuelle sosiale spørsmål. De har spilt over hele Latin-Amerika, på Carnegie Hall i New York, Olympia Teatret i Paris og i november kommer de til Oslo og Cosmopolite!