Bill Frisell/ Bill Morrison: The Great Flood

Bill Frisell
Jazz
Cosmopolite Scene
Onsdag 14. november 2012
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Bill Frisell/ Bill Morrison:
The Great Flood

Bill Frisell har vært en av de ledende jazzgitaristene I verden siden 1980-tallet. Denne gangen fronter han en svært spennende kombinasjon av musikk og film. Her fremfører han sin egen originalmusikk til ”The Great Flood”, som regissøren Bill Morrison står bak.

”The Great Flood” er fortellingen om den store flommen i Mississippi i 1927, som jaget mer enn en million mennesker på flukt. Denne katastrofen fikk stor innvirkning på det amerikanske samfunnet, og også på hvordan musikklivet utviklet seg.

Frisell tar her i bruk elementer fra den amerikanske roots-musikken, men gjør det nok en gang på en dypt personlig måte. Han tar publikum med på en reise gjennom musikkhistorien og fortiden, men tar samtidig i bruk hele den musikalske paletten som har gjort ham til et av jazzens store navn av i dag. New York Times har formulert det slik: ”It's hard to find a more fruitful meditation on American music than in the compositions of guitarist Bill Frisell.”

Bill Frisell har gjennom årene samarbeidet med en rekke av de ledende sangerne og musikerne i verden, der John Zorn, Elvis Costello, Ginger Baker, Suzanne Vega, Rickie Lee Jones, John Scofield, Jan Garbarek,David Sylvian, Bono, Brian Eno og Jon Hassell bare utgjør toppen av isfjellet.

Under forestillingen på Cosmpolite har Bill Frisell med seg Ron Miles på trompet, Tony Scherr på bass
og Kenny Wollesen på trommer. Bill Morrison debuterte som filmregissør med ”Night Highway” i 1990, og senere mottatt en lang rekke priser og hederstegn. ”The Great Flood” varer rundt 75 minutter.

Dette blir en kveld du ikke bør gå glipp av – om du interesserer deg for musikkhistorie, menneskelige skjebner eller det ypperste av dagens musikk.

Bill Frisell / Bill Morrison ” The Great Flood”