Djangofestivalen 2012

Django
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 20. januar 2012
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Djangofestivalen 2012

SAMARABALOUF (F) + gjest Jean-Luc Amestoy (F)
SERGE CAMPS OPUS4 (F)
JAZZBANDITT (N) + Aurelièn Trigo (F)

Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing.

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land.

Jean-Baptiste (Django) Reinhardt (født 23. januar 1910 i Liberchies, Belgia, død 16. mai 1953 i Fontainebleau, Frankrike) var en fransk jazzmusiker (gitar), kjent for virtuos sigøynerjazz, oppvokst utenfor Paris i manouchemiljøet. Han regnes som en av jazzens mest innflytelsesrike artister og er en av jazzens første gitarsolister. Sønnen Babik Reinhardt var også jazzgitarist.

Hans første utgivelse var på banjo (1928). Etter å ha blitt alvorlig brannskadet, endret han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på sin venstre hånd. Fra 1934 var han med på flere turneer (bl.a. Carnegie Hall) og utgivelser med Quintette du Hot Club de France, med Stéphane Grappelli fiolin, broren Joseph Reinhardt gitar, Roger Chaput gitar og Louis Vola bass.

Reinhardt var en av jazzens storheter, og spilte da også med Coleman Hawkins, Benny Carter, Rex Stewart og Louis Armstrong.

Festivalpass for begge dagene: 400,- trykk her

Program:

20:00 JAZZBANDITT (N) + Aurelièn Trigo (F)
21:15 SERGE CAMPS OPUS4 (F)
22:30 SAMARABALOUF (F) + gjest Jean-Luc Amestoy (F)

SAMARABALOUF (F) + gjest Jean-Luc Amestoy (F)
Samarabalouf @ YouTube

SERGE CAMPS OPUS4
Opus4 @ YouTube

JAZZBANDITT (N) + Aurelièn Trigo (F)
Aurelièn Trigo @ YouTubeJazzbanditt @ YouTube
Den franske stjernefiolinisten Aurelièn Trigo plukket opp instrumentet sitt for første gang som seksåring,og studerte klassisk musikk i tolv år for han viet mer og mer oppmerksomhet til jazzens verden. Han ble snart en velkjent utøver i det levende parisiske jam-miljøet og en del av den nye generasjonen musikere frontet av artister som Adrien Moignard, Rocky Gresset og Sebastien GiniauxI tillegg til å ha spilt inn og medvirket på en mengde utgivelser, inkludert albumet hans "Souvenirs",distribuert av Jon Larsen/Hot Club Records, har han også turnert verden rundt og spilt med de ypperste i sjangeren, blant annet; Angelo Debarre, Didier Lockwood, David Reinhardt, Florin Niculescu, Raphael Fays, Tchavolo Schmitt og Noe Reinhardt.