Medeski Martin & Wood

Medeski
Funk
Jazz
Cosmopolite Scene
Søndag 29. april 2012
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Medeski Martin & Wood

”Fokusert, frihetlig og ekstatisk improvisasjon” er en av mange begeistrede beskrivelser av Medeski Martin & Wood, som ellers ofte omtales som populære avant gardister. Den nordamerikanske trioen består av John Medeski (piano, keyboards), Billy Martin (trommer, perkusjon) og Chris Wood (kontrabass, bassgitar). De startet i Brooklyn i 1991, debuterte med albumet “Notes From The Underground” året etter, og har siden stått bak en lang rekke kritikerroste album.

 

Medeski Martin & Wood har i løpet av årene samarbeidet med mange kjente artister fra forskjellige genre og miljøer, der John Scofield, Iggy Pop og John Zorn bare er noen av navnene. Trioen tar selv i bruk en rekke musikalske inspirasjonskilder, der elementer av funk, groove-basert jazz og fri musikk går opp i en intens enhet, med særlig vekt på improvisasjon under konsertene.

 

- Vi har en god kjemi mellom oss, både som personer og musikere, og lar gjerne ting flyte dit de vil, har Billy Martin sagt. Det dynamiske og ofte eksperimentelle samspillet vakte raskt oppmerksomhet, og førte dem ut på veien over hele verden. De fikk også platekontrakt med legendariske Blue Note, og driver i dag sitt eget selskap, Indirecto Records.

- Innspilt musikk utgjør bare et lite glimt av menneskehetens historie, sier John Medeski. - Det viktigste har til alle tider vært å spille musikken foran et publikum – og det er akkurat det vi gjør.

www.mmw.net
www.facebook.com/mmwband
www.myspace.com/medeskimartinandwood