Kroke + support Goylem Space Klezmer

Kroke
Folk
Cosmopolite Scene
Fredag 20. april 2012
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Kroke + support Goylem Space Klezmer

Polske KROKE holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, men fikk drahjelp internasjonalt da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspilling av filmen ”Schindlers liste”. Det resulterte i spilleoppdrag verden rundt, og suksessen var et faktum.

Kroke var publikumsfavoritt da de spilte på Førde festivalen for første gang i 1998. De er også kjent fra samarbeid med Nigel Kennedy som de spilte inn plate sammen. "East Meets East", Nigel Kennedy and the Kroke Band i 2003.

Deres siste album " Out of Sight" ble utgitt i fjor. Kroke, som betyr Krakow på jiddisch, utveksler den klassisk klezmer med mer moderne sound. Live er de lindeskapelige, uttrykksfulle og karismatiske.
Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Kroke har spilt under Django festivalen på Cosmopolite for tre år siden og vi er glade å ha dem tilbake!

  • Jerzy Bawoł - accordion
  • Tomasz Kukurba - viola
  • Tomasz Lato - double bass

www.kroke.krakow.pl
www.youtube.com/watch

Support: Goylem Space Klezmer
Gjennom 2 år med stadige mer populære opptredner på fester, private klubber, kunståpninger og nachspiel i Norge og Sverige har Goylem Space Klezmer vokst frem som et av de mest originale og heftige klezmerensemblene i Skandinavia.

Goylems uttrykk utspiller seg i krysningspunktet mellom kunstmusikk, klezmer, elektronika, balkan og midtøstenpop. Spaceklezmer som sjanger har røtter i 1900-tallets progressive klezmertradisjon - som spenner fra den beryktede amerikanske klarinettisten Naftile Brandwein til John Zorn og Masada kvintettens ny-klezmer

Fiolinist Ingrid Halvorsen er klassisk skolert, med et langvarig kjærlighetsforhold til Béla Bartók. Erlend Barratt-Due Solum er en oppseilende stjerne blant Skandinavias klezmerklarinettister. Christian Obermeyer er bandets elektroniske navigatør. Nikolai Rohrlapper er spent fast i trekkspillselene og Øystein Hvamen Rasmussen spiller perkusjon. På kontrabass stiller Hans Erik Wagner