Térez Montcalm ”Tribute to Shirley Horn”

Térez Montcalm
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 12. november 2011
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Térez Montcalm ”Tribute to Shirley Horn”

Térez Montcalm har en sterk og egenartet stemme, og har blitt sammenlignet med størrelser som Janis Joplin, Edith Piaf, Nina Simone og Ella Fitzgerald. Og selv om hun fremstår som en både skolert og dyktig jazzsanger, vil hun også appellere til folk som liker pop og rock.

”Tribute to Shirley Horn”

Térez Montcalm er en svært talentfull canadisk artist, som lærte seg å spille gitar og synge ved å lytte til artister som Jimi Hendrix, Billie Holiday og Elvis Presley. Hun ga ut sin første plate i 1996, og henvendte seg den gangen først og fremst til det fransktalende publikummet i hjemlandet. Hun ga ut flere kritikerroste album, men valgte likevel å ta en lengre pause.

Det store gjennombruddet kom til slutt med “Voodoo” i 2006, der hun hovedsakelig sang på engelsk. Albumet inneholdt både egne komposisjoner og jazzklassikere, i tillegg til flotte tolkninger av artister som Eurythmics, Elton John og Jimi Hendrix. “Voodoo” endte opp med å ligge hele 30 uker på hitlistene i Frankrike, og skapte stor interesse rundt henne også ellers i Europa.

Térez Montcalm har en sterk og egenartet stemme, og har blitt sammenlignet med størrelser som Janis Joplin, Edith Piaf, Nina Simone og Ella Fitzgerald. Og selv om hun fremstår som en både skolert og dyktig jazzsanger, vil hun også appellere til folk som liker pop og rock. Om du først har hørt hennes rå og intime versjon av “Sweet Dreams”, blir den værende under huden.

Hun er i år aktuell med den nye platen “Here’s To You – Songs For Shirley Horn”. Her hyller hun en av jazzens store sangere, som særlig er kjent for sine bemerkelsesverdige ballader. Montcalm samarbeider denne gangen med topp musikere, inkludert folk som selv spilte sammen med Horn.

www.myspace.com/montcalmterez