Brasil Music Night

Brasil Music Night
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 19. mars 2011
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Brasil Music Night

Nelson Da Rabeca, Rolf-Erik Nystrøm og Celio de Carvalho, gjestet av POING
Grupo Zanza
Eduardo Agni

De Carvalho Productions og Du store verden! har gleden av å invitere til nok en kveld med brasiliansk musikk på Cosmopolite. Årets hovedgjest er Nelson da Rabeca, i konsert sammen med Rolf Erik Nystrøm og Celio de Carvalho. Konserten gjestets av Frode Haltli og Håkon Thelin, for slik underveis å bli et unikt samspill med gruppen POING i forening av tradisjonell forró og lydhør jazz.

Siste del av kvelden er viet Grupo Zanza, for å sikre folk sjansen til å avslutte med dans. Kvelden innledes av den brasilianske gitaristen Eduardo Agni.

Nelson dos Santos, best kjent som Nelson da Rabeca, ble født i Joaquim Gomes 12.mars 1929. Han er selvlært, men har oppnådd en enorm anerkjennelse for sin ivaretakelse av en viktig musikktradisjon, en tradisjon som han også har bidratt sterkt til med egen musikk. Han har spilt med flere av de største brasilianske musikerne, for eksempel Hermeto de Pascoal, og det kommer besøkende fra hele verden til hans hjem i Marechal Deodoro. Selv om brasilianere over hele verden kjenner hans musikk, har han aldri vært utenfor Brasil.

Nelson da Rabeca har fått artistnavn etter hovedinstrumentet sitt, rabeca, men spiller også accordión. Han er en institusjon innenfor for den folkelige og rurale forró-tradisjonen, en heftig rytmisk musikkart kjent over hele Brasil, men med hovedfeste i Pernambuco-regionen i nordøst. Forróen har over de siste 15 årene fått en oppblomstring gjennom fusjon med rock og populærmusikk. Nelson da Rabeca er eksponent for det opprinnelige.

Da Rabeca- konserten har blitt til gjennom et samarbeid mellom produksjonsselskapet Ompa, Rolf-Erik Nystrøm og Du store verden!