Djangofestivalen: 2011

Django
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 21. januar 2011
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Djangofestivalen: 2011

Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing.

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land.

Jean-Baptiste (Django) Reinhardt (født 23. januar 1910 i Liberchies, Belgia, død 16. mai 1953 i Fontainebleau, Frankrike) var en fransk jazzmusiker (gitar), kjent for virtuos sigøynerjazz, oppvokst utenfor Paris i manouchemiljøet. Han regnes som en av jazzens mest innflytelsesrike artister og er en av jazzens første gitarsolister. Sønnen Babik Reinhardt var også jazzgitarist.

Hans første utgivelse var på banjo (1928). Etter å ha blitt alvorlig brannskadet, endret han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på sin venstre hånd. Fra 1934 var han med på flere turneer (bl.a. Carnegie Hall) og utgivelser med Quintette du Hot Club de France, med Stéphane Grappelli fiolin, broren Joseph Reinhardt gitar, Roger Chaput gitar og Louis Vola bass.

Reinhardt var en av jazzens storheter, og spilte da også med Coleman Hawkins, Benny Carter, Rex Stewart og Louis Armstrong.

Program:

  • Jazzbanditt (N)
  • Antoine & Sèbastien Boyer (F)
  • Touchè (N)
  • Sylvian Luc/Bireli Lagrene (F)

Festivalpass for begge dagene: 400,- trykk her

Sylvian Luc/Bireli Lagrene (F)

www.sylvainluc.fr
www.myspace.com/birelilagrene
www.youtube.com/luc-lagrene

Antoine& Sèbastien Boyer (F)

Antoine Boyer er den nye gitarsensasjonen fra Paris, bare 13 år gammel, han har allerede spilt med de fleste! Akkompagneres av sin far på trekkspill og gitar.
www.myspace.com/esmeraldjazzandfriends
Foto: Michel Bocage-Marchand.

Jazzbanditt (N)

Plateaktuelle Jazzbanditt er et oslobasert band og et av norges nye tilskudd til det stadig voksende string swing miljøet. I tillegg til sjangerens klassiske perler presenterer de et helt nytt sett med egenkomponert materiale.

Jazzbanditt er:

  • Stian Vågen Nilsen - Gitar
  • Knut Bendik Manger Breistein - Gitar
  • Egil Stemkens - Kontrabass
  • Gaute Skrove - Fiolin


www.facebook.com/pages/Jazzbanditt
www.myspace.com/jazzbanditt

Touché

Touché tilhører den yngre generasjon i Oslos stadig voksende string-swing miljø. De spiller en blanding av moderne og tradisjonelt repertoar og har hentet sin inspirasjon fra Django Reinhardts tid til i nå.

Tobias Bergstrøm(gitar) er miljøets ferskeste bidrag og ansees som en svært lovendeog tradisjonstro, men innovativ gitarist.
Gildas Le Pape (gitar) var en av de unge lovende sigøynerjazzgitaristene i Frankrike før han flyttet til Norge som gitarist i Satyricon. Han har etter et par års pause tatt denne sjangeren opp igjen og har ikke glemt sine gamle kunster.
Fredrik Solberg (kontrabass) er en allsidig musiker som har en fortid som bassist i mange forskjelige jazzgrupper, og er fremdeles meget aktiv som både kontrabassist og el-bassist.