World Music Cafè: Luisón y su Sonora

Luisón y su Sonora
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 27. august 2011
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
100,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

World Music Cafè: Luisón y su Sonora

Latin/cubansk salsaband som spiller cha-cha, salsa, cumbia, merengue, timba son og ballader. Bandet ledes med trygg hånd av den kubanske perkusjonisten, sangeren og komponisten Luisón Capote. Dette bandet har med seg meget erfarne jazz og latin –musikere fra inn og utland. Tilsammen lager de et fyrverkeri av et danseorkester som vil glede og få pubikum opp å danse.

Han har bakgrunn som profesjonell fotballspiller med mange landskamper for Cuba bak seg. Han ble kåret til årets fotballspiller på Cuba og året etter etablerte han seg som profesjonell musiker på heltid. Han har jobbet i New York i flere latinband. I Norge har han blant annet spilt med La Descarga, i kronprinsessens bryllup, med Mambo Companeros, Frode Allnæs, Knut Kristiansen og har mange opptredener på festivaler rundt om i inn og utland. Han turnerer fast med Rikskonsertene som han har jobbet med de siste 17 årene, unge og voksne landet rundt har fått oppleve denne karismatiske musikeren. Dette bandet har med seg meget erfarne jazz og latin –musikere fra inn og utland. Tilsammen lager de et fyrverkeri av et danseorkester som vil glede og få pubikum opp å danse. Disse tropikale rytmene er smittsomme.

Trompetisten Humberto Zaldivar kommer fra Camagüey på Cuba. Han gikk ut fra Escuela Nacional Del Arte med trompet som hovedinstrument i 1993. De neste syv årene spilte han med storheter som Celina Gonzales, Oscar De Leon, Joe Arroyo, Grupo Asere, Chuco Valdez, Irakere og Compay Segundo. Han spilte inn sin første soloplate A Mi Yemaya i det berømte EGREM-studioet i Havana i 1997. I 2001 flyttet Zaldivar til Tyskland, for raskt å bli en av de mest ettertraktede kubanske musikerne i Europa.

Øyvind Brække på trombone er jazzmusiker, komponist og orkesterleder, kjent fra en rekke samarbeid og innspillinger. Han har studert ved Jazzlinja (NTNU). Han etablerte The Source som har avstedkommet flere plateutgivelser. Ellers har han bidratt for Trondheim Jazzorkester, Knut Kristiansen, Jacob Young, Trygve Seim, Come Shine, Norske Store Orkester og Chick Corea.

Perkusjonisten Hades Hernandez kommer fra Trinidad, Cuba og flyttet til Norge og Bergen i 2007, etter da et syv års opphold i Spania som profesjonell musiker.

Luis A Sucari, Miguel Taboada, Arne Rødvik og Erik Johannesen har mange års erfaring som musikere med base i Peru/Spania/Oslo. Her i landtet har de spilt bl.a på Smuget, Stopp Pressen, Ricks Bergen i tilegg til festivaler rundt i Norge.

 

Besetning:

  • Arne Rødvik - Piano
  • Lars Martin Lama - Bass
  • Paulo El Rapido - Guitar
  • Øyvind Brække - Trombone
  • Erik Johannesen - Trombone
  • El negro blanco - Trompet
  • Hades Hernandes - Trommer
  • Bjørnar Søreng - Congas/Bongos
  • Jorge Valdes - Guiro/kor
  • Luison Capote - Vokal