Cristina Branco

Cristina Branco
World
Cosmopolite Scene
Fredag 29. april 2011
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
230/180,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Cristina Branco

"En fantastisk stemme som treffer deg i hjertet, strør salt i såret og gjør det godt igjen med helende balsam". Cristina Branco formidler de dype følelser, -portugisiske sanger om skjebnen.

Cristina Branco – voice
Ricardo Dias – piano and accordion
Bernardo Couto – Portuguese guitar
Carlos Manuel Proença – fado guitar
Bernardo Moreira – double bass

"En fantastisk stemme som treffer deg i hjertet, strør salt i såret og gjør det godt igjen med helende balsam" Cristina Branco formidler de dype følelser, -portugisiske sanger om skjebnen.
Fado er en slags portugisisk motvekt til blues og har sine røtter blant 1800-tallets sjømannskneiper. Musikken er en kombinasjon av musikkstiler fra Portugals fortids kolonier, og har siden blitt blandet med lokal portugisisk folkemusikk, som er vevet sammen med ulike poetiske tradisjoner. Det går et sorgens strøk gjennom fadomusiken. Likevel er musikken oppløftende, ja man blir faktisk lykkelig! Det er en del av fadoens spesielle tiltrekningskraft.

Alle tiders mest berømte fadoister er uten tvil Amàlia Rodriguez (1920 - 1999), ofte kalt "fadoens dronning". Hun satte fadoen på verdenskartet med sine innspillinger i årene 1945 til 1952. I hennes røst samles all verdens sorger og bedrøvelser, men framfor alt lengselen.


Cristina Branco er født i 1972. Med en håndfull vakkert fargede album har hun sjarmert et stort publikum langt utenfor hjemlandet Portugals grenser. Hun er ikke fra Lisboa, hun synger ikke på de tradisjonelle fadostedene og bærer bare det svarte sjal som er fadoistens spesielle kjennemerke. Bare det gjør Cristina Branco kontroversiell hos fadopuristene. Samtidig viser dette at denne tradisjonelle sangform kan kombineres med både jazz og latinamerikanske rytmer.

www.cristinabranco.com
www.youtube.com/watch