Tcheka

Tcheka
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 24. mars 2012
Dørene åpner 21:00
Scene
Belleville
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Tcheka

Dette er musikk å komme i godt humør av med sine eggende rytmer, milde tone og fengende melodier. Melodiene er gitardrevet, ofte med et mildt jazzpreg, ledig og tilbakelent spilt.

Han heter egentlig Manuel Lopes Andrade og begynte tidlig med musikk. Først sammen med sin far, som var en av øyas mest anerkjente fiolinister, siden på egen hånd. Han har bl.a. modernisert Kapp Verdes fargerike folkemusikk, som har vært basisen i Évoras repertoar. Selv spiller Tcheka gitar og synger. Sangstemmen er mild, lys og klar, og faller slik sett behagelig i øret. Det er en moden, dyktig og leken musiker vi møter på "Nu Monda", fra 2005, som også er hans andre album. Platen er en flott introduksjon til hans musikalske verden.

Dette er musikk å komme i godt humør av med sine eggende rytmer, milde tone og fengende melodier. Melodiene er gitardrevet, ofte med et mildt jazzpreg, ledig og tilbakelent spilt. Ved en anledning, på "Strada Pico", utvides lydbilde med en fiolin, ellers er det perkusjon og strengeleken som dominerer. Jeg kan ikke språket, og kan bare fornemme noe av den underliggende dramatikken som formidles i musikken. Selv om de fleste av sangene er laget over samme lest, og kan således virke litt like, klarer han stort sett å skape variasjon. Enkelte ganger glipper drivet i musikken, og noe av fortryllelsen brytes. Tonen på albumet er gjennomgående engasjert, full av følelser og med et aldri så lite melankolsk drag. Dette er først og fremst stemningsfull musikk som appellerer så vel til danseren i deg som til han som kun vil nyte det hele.

Tcheka- vokal,gitar
Lucio Vieira – bass
Marcos Alves –trommer

www.myspace.com/tchekacaboverde