World Music Cafè: Diom de Kossa & Touba Orchestra

WMC
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 11. februar 2012
Dørene åpner 21:00
Scene
Belleville
Billettpris
Fri entrè
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

World Music Cafè:
Diom de Kossa & Touba Orchestra

En institusjon innenfor afrikansk musikk i Norge

Diom de Kossa – sang, perkusjon
Kenneth Ekornes – trommer/perkusjon
Olav Torget – konting-gitar
Khalid Salih – bass
Jørn Erik Ahlsen - gitar

Diom de Kossa, fra Norge og Elfenbenskysten, er en veteran innen verdensmusikken. Han er en anerkjent perkusjonist, sanger og komponist med base i Norge. På veien fra det ene kontinentet til det andre har han opparbeidet seg en lang og spennende musikkarriere; fra å være musiker og gruppeleder i Nasjonalballetten i Elfenbenskysten i mange år, til samarbeid med stjerner som Mory Kante, Chiwoniso, Solo Sissokho og Madrugadas Robert Burås.

På 90-tallet startet han bandet Super Djembe Kan her i Norge, og de opplevde stor suksess med fullsatte konsertsaler over hele landet samt et kritikerrost bestillingsverk for Telemarkfestivalen i 2008. I dag har Diom de Kossa etablert seg med sitt eget band Touba Orchestra. Høsten 2010 ga de ut albumet Baba Toulenga.

Musikken har røtter i den akustiske tradisjonsmusikken i Vest-Afrika, satt sammen av ulike gamle rytmer fra Elfenbenskysten. På de små, tradisjonelle yadoh-trommene vil Diom de Kossa gi publikum anledning til å oppleve teknikk, presisjon og sceneutstråling av beste varemerke. Dette blir en konsertopplevelse med høyst dansbare rytmer og fengende toner!

“Diom de Kossas musikk er full av superlativer, men for meg er musikken hans delikat, magisk og herlig for kropp og sjel”.
Cliff Moustache, Nordic Black Theatre

På denne platen viser Diom de Kossa seg som sanger og låtskriver i tillegg til sin ubestridte status som mesterlig perkusjonist”.
Bladet Folkemusikk om Baba Toulenga

Nettsted: http://www.diomdekossa.net
Link til Videoklipp på NRK Jungelscenen: http://www.nrk.no/video/jungelscenen2011_diom_de_kossa/94E7DCB62BE23AC4/