Global Nights

GN
Global Oslo Music
Saturday 26. May 2018
The doors open at 20:00
Venue
Belleville
Ticket price
200,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Global Nights

Global Oslo Music presenterer Ombeline Chardes og Sidiki Camara

Global Oslo Music fyller ti år og benytter anledningen gjennom hele 2018 til å lansere nye kunstfaglige prosjekter for å profilere fremragende kunstnere fra hele verden som en del av feiringen. Seks nye bestillingsverk inngår i denne satsingen, der komponistene har fått i oppdrag å forske i møter mellom ulike kulturelle uttrykk og teknikker. Verkene har urpremierer under Global Oslo Musics årlige festival Global Nights 25-27.mai.

Lørdag 26. mai fremføres verk av Ombeline Chardes og Sidiki Camara. Etter hver konsert har vi en samtale med komponistene om det kreative arbeidet bak verkene.

OMBELINE CHARDES
Chardes leverer et verk skrevet for strykekvartett og perkusjon. Med utgangspunkt i det grenseløse, lar Chardes sitt eget hovedinstrument, fiolin, lede an i et musikalsk univers som forener eldre tradisjoner, der hun ikke minst er inspirert av norsk folkemusikk, med nyere tids sjangre der rock, pop og jazz spiller en sentral rolle. Hun understreker at instrumenteringen hun har valgt for dette verket gir den rike klanglige variasjonen og nyansene hun ønsker å tilføre musikken.

SIDIKI CAMARA
Camaras verk er dypt inspirert av tradisjonsmusikk fra Mali, særlig musikken som lages i forbindelse med ulike ritualer som til bryllup, dåp og lignende. Komposisjonene er i hovedsak skrevet for de tradisjonelle instrumentene djembe, talking drum, calabass, n'goni og balafon, i kombinasjon med innslag av elektriske instrumenter som el. gitar, bass samt saksofon. Camara selv synger og spiller perkusjon, med seg har han fire utøvere til å betjene de andre instrumentene.

Med støtte fra Norsk kulturråd, Oslo kommune og Det norske komponistfond

Les mer om Global Oslo Music på www.globaloslomusic.com