Aldersgrense: 18
Dørene åpner:18:00
Konsertstart:19:30
Billetter: 650 + avg

El Muro Tango Fiesta

Tango

Norsk-argentinske El Muro Tango er tilbake i Oslo og inviterer med seg noen av Europas mest populære tangoband til en storslått tangofest på Cosmopolite! Det blir gjester fra Berlin, Paris, Amsterdam og Stockholm i tillegg til lokale artister av internasjonalt renomé. Forbered deg på en hel kveld med dansing til pulserende rytmer fra levende orkestre, akkurat som i Buenos Aires! DJ Maria Mondino varmer opp dansegulvet før og etter hver akt.

Program

18.00: Dørene åpnes, milonga med DJ Maria Mondino
19.30: Los Milonguitas
21.00: El Muro Tango & Omar Mollo
22.30: Electrocutango
23.30: Milonga med DJ frem til kl. 01.00

Los Milonguitas

Siden 2017 har tangotrioen Los Milonguitas spilt mer enn 100 konserter i 20 land rundt om i Europa. Influert av de store orkestrene fra gullalderen (Di Sarli, D'Arienzo, Caló), tilbyr «Los Milonguitas» stilriktige trioversjoner så vel som sine egne komposisjoner, alltid med hensyn til milongueroen, dansegulvets sanne hovedperson.

El Muro Tango

Med sin nylige debut i The Royal Concertgebouw i Amsterdam, samt opptredener på store europeiske tango- og jazzfestivaler, er El Muro Tango i ferd med å skape seg et solid navn på den internasjonale musikkscenen. Gruppen har fått ros i det britiske magasinet Songlines for sitt eksepsjonelle håndverk og blitt komplimentert for sin store energi og fengslende melankoli.

Omar Mollo

Omar Mollo er en prisbelønt tangosanger fra Pergamino i provinsen Buenos Aires, for tiden bosatt i Nederland. Hans siste album ble gitt ut av Sony Argentina i 2018 og nominert til Latin Grammy Awards. I 2013 vant han Carlos Gardel-prisen i kategorien “Beste album - mannlig tangoartist”. Omar holder jevnlig konserter over hele Europa, så vel som på de største tangofestivalene i Argentina.

Electrocutango

Electrocutango vakte internasjonal oppsikt i 2005 med nyskapende tango som kombinerer tangoens rytmer med elektroniske effekter. Den legendariske poeten Horracio Ferrer beskrev musikken som «solid, upåklagelig og raffinert versjon av ny tango i det 21. århundre». I Electrocutango’s musikk begir man seg på en vandring mellom det melankolske og melodiske, fra det mystisk uforutsigbare til det drivende og suggererende rymtiske.

DJ Maria Mondino

En ekte tanguera, kjent for sin raffinerte stil og følsomhet til dansegulvet. Hun kommer fra La Plata, Argentina, og er for tiden bosatt i Berlin hvor hun jobber som tangodanser, lærer og DJ. Maria har undervist og opptrådt på festivaler og milongaer i hele Europa og Asia, og står bak festivalen Ibiza Tango Love.

Arrangementet er sponset av Cosmopolite, Radio Latin-Amerika, Caminito Café & Pizzería og Den Argentinske Ambassaden i Oslo. Organisert i samarbeid med Ramón Giménez og Oslo Tango Club.

www.elmurotangofiesta.com