Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 250/200 + avg

Adam Pieronczyk & Miroslav Vitous

Polske Filmdager, Jazz

Konserten er dedikert minnet om den polske jazz- og filmmusikk-komponisten Krzysztof Komeda og er en del av Polske filmdager, den største polske kunstfestivalen i Norge.

Adam Pieronczyk, polsk saksofonist, komponist og bandleder anerkjent som en av de mest kreative europeiske musikerne, inviterte en av de viktigste og mest fremragende bassister i jazzmusikkens historie - Miroslav Vitous - til samarbeid. Den nyskapende duoen slipper ut sitt tredje album til høsten, denne gangen i konsertversjon. De to første album de har skapt sammen - “Wings” og “Ad-lib Orbits”, fikk en entusiastisk mottakelse av både tilhørere og kritikere. Duoen vil fortrylle Cosmopolite med sin dype, sterke og uforlignelige klang i egne komposisjoner og i to komposisjoner av Krzysztof Komeda.

Denne legendariske tsjekkiske musikeren fikk det prestisjefylte stipendiet ved Berklee College of Music og flyttet til USA. Han har beseiret den amerikanske musikkscenen ved å opptre sammen med Chick Corea, Miles Davis, Art Farmer, Stan Getz, Charlie Mariano, Jack De Johnette, John McLaughlin, Herbie Mann, Kenny Kirkland, Roy Haynes m.fl. Sammen med Wayne Shorter og Joe Zawinul stiftet han bandet Weather Report og har skapt mange egne prosjekter. Fra 70-tallet ble han knyttet til musikkstudioet ECM. Han har en særegen, uhyre dyp og sterk klang og ubegrenset fantasi som komponist, arrangør og produsent. En stor stjerne i jazzuniverset.

Adam Pieronczyk er omtalt av den internasjonale pressen som en av de største banebryterne i polsk jazzmusikk. Han har spilt inn over 20 album under eget navn, og mange av dem ble tildelt priser og utmerkelser. Adam som bl.a. har mottatt den prestisjefylte polske musikkprisen “FRYDERYK” i kategori “Årets beste jazzmusiker” og “Årets beste jazzalbum”, ble 15 ganger valgt som “Beste sopran-saksofonist” av magasinet “Jazz Forum”. Han opptrer på musikkscener over hele verdenen og har samarbeidet med Sam Rivers, Archie Shepp, Miroslav Vitous, Gary Thomas, Greg Osby, Bobby McFerrin, Jeff 'Tain' Watts, Trilok Gurtu, Tomasz Stańko, Ted Curson, Avishai Cohen, Lage Lund, Orlando Le Fleming, Joe Martin, Jean-Paul Bourelly, Anthony Cox, Joey Calderazzo, Leszek Możdżer.

Line - up:

  • Adam Pieronczyk - sopran sax, tenor sax og zoucra
  • Miroslav Vitous - kontrabass

Den polske komponisten Krzysztof Komeda gikk bort for 50 år siden. Han var mannen som la grunnlaget for moderne jazz i Polen på 50-tallet og komponisten som senere åpnet dørene til musikkstudioer i Hollywood.

Komeda har dessuten lagt musikalske broer mellom Polen og Norden, som han regelmessig besøkte fra 1960 og 1966. Hjertelig velkommen til seminaret "KOMEDA REVISITED", der hans verk settes i et nytt lys.

Seminaret holdes i forkant av konserten på vår lille scene Belleville. Mer info kommer snart.

I samarbeid med: