Dørene åpner:18:00
Konsertstart:19:00
Billetter: Fri entré

Not In My Name

Hip hop, Rap

Musikk-konsert som norsk-marokkanske Youth Against Radicalization står bak på frivillig basis.

Program

Prosjektet er rettet mot norsk-marokkanere, muslimsk ungdom og ungdom generelt i Norge. Bakgrunnen er terroren i Barcelona og andre steder i Europa hvor det viste seg at noen av terroristene hadde bakgrunn fra Marokko. Det har vært mye omtale om dette i media og mange barn og unge i Oslo tar dette svært nær til seg.

Arrangementet tar utgangspunkt i sosiale medier-kampanjen #NotInMyName for å bekjempe sammenligningen mellom Islam og religiøs ekstremisme. Målet er å sette lys på engasjementet til Norwegian Youth of Maroccan Origin mot radikalisering og for toleranse

Ungdom skal med veiledning fra voksne organisere og gjennomføre konserten. Arrangørene skal hedre og trekke frem enkelte rollemodeller.

Tiltaket er å organisere en musikk-konsert hvor flere bidrar på frivillig basis. Unge artister med norsk marokkansk bakgrunn opptrer på frivillig basis. Flere enkelt personer, organisasjon og instanser vil bidra.

De unge norske og marokkanske rapperne – Adam Ezzari og Jonas Benyoub sammen med et rapband fra Marokko – vil opptre for å feire mangfold og engasjement til den nye generasjonen som lever sammen.

Målet er:
- Å forebygge radikalisering blant ungdom, bygge selvfølelse til norsk ungdom med Marokkansk og muslimsk bakgrunn.
- At vi som ungdom og voksendene sier klart i fra til terroristene at vi er i mot hva de gjør og at vår forståelse av religion og Islam tillater ikke sånne grusomme, umenneskelige og feige handlinger. Dere terroristene representere ikke oss og vår religion
Hoved budskap ”Ikke i mitt navn”.

Konserten er gratis, men hvis man ønsker kan man donere penger til vår samarbeidsparter, Rød Kors, for å finansiere prosjekter for forebygging av radikalisering. Doneringen skjer vi:

  • VIPPS, Oslo Røde Kors innsamlinger #506056

Denne kvelden ønsker vi å feire sammen, at det vi har til felles er sterkere enn det som skiller oss – nemlig anerkjennelse gjennom musikk fra et kulturelt mangfold.

Initiativtaker Yassine Arakia