Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 250/200 + avg

Klangbiotoper - releasekonsert

World

RUTH WILHELMINE MEYER- multivokal

GRZECH PIOTROWSKI- saksofoner

LARS ANDREAS HAUG- tuba

TERJE ISUNGSET- perkusjon

ZAKARIAS NIKOLAI MEYER ØVERLI - gjestevokalist

En død hval med 30 plastposer i buken. En desorientert klovnefisk som ikke ser forskjellen på fienden og beskytteren. Et fjellområde der lyden av klingende sauebjeller er i ferd med å ebbe ut.

På sin nye plate Klangbiotoper retter stemmekunstneren Ruth Wilhelmine Meyer fokuset mot en jordklode i endring.

Med sitt vokale klangunivers åpner Meyer og musikerne et assosiativt lydrom.

En biotop er et levested hvor levende organismer holder til, hvor arter lever i skjøre samspill og er avhengige av hverandre.

Klangbiotoper har selv blitt til i nært samspill med andre. Sammen med saksofonisten Grzech Piotrowski, perkusjonisten Terje Isungset (ice- music), Lars Andreas Haug på tuba og sønnen Zakarias Meyer Øverli på gjestevokal, ønsker Ruth Wilhelmine Meyer å uttrykke det vare, fantastiske og underlige i naturen; fra larver og hvaler, til skoger og åpne fjellandskap, for å minne oss på vår sameksistens med andre livsformer.

Som et kamerøye zoomer hun og musikerne inn i detaljer, ut i store landskaper - og inn igjen nye detaljer.

I sin fascinasjon for den menneskelige stemmes muligheter har Meyer lenge eksperimentert med tradisjonelle vokalteknikker fra hele verden. I det ene øyeblikket synger hun tradisjonelt, i neste øyeblikk splitter hun stemmen og synger flerstemmig med seg selv, for så å synge strupesang.

På den måten blir også musikken i seg selv ulike klangbiotoper; et samspill av ulike farger og former som beveger seg fra norske folketoner til akustiske bearbeidelser av lyd. Ensemblet veksler mellom det kjente og det ukjente, det vanlige og det underlige, det vi ser og det vi aner, og det vi hadde muligens hadde glemt.

– Jeg ønsker at musikken skal minne oss på kjærligheten til dette rare, andre, uanselige, det vi er avhengig av for å leve, sier Meyer.

– Det vi elsker, det tar vi vare på.

Det blir oppvarmingsband før konserten med følgende musikanter:

Zakarias Nikolai Meyer Øverli- vokal/ saksofon Simon Røttingen- piano Gard Kronborg- bass Olve Gravklev- slagverk