Afro-beat
Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 300/250 + avg

Les Freres Smith

Afro-beat

Les Freres Smith er et fargerikt orkester med et dusin medlemmer, der alle har etternavnet Smith. De har spesialisert seg på afrobeat og global grooves, og har spilt i mer enn ti år rundt om i Europa. De energiske og eksplosive sceneshowene har skaffet dem mange tilhengere, samtidig som bandet insisterer på å gjøre alt selv.

De er sine egne managere og produsenter, og har ellers samarbeidet med artister som Tony Allen, Kutiman, Franck Biyong, Kokolo, Mamani Keïta og Djeli Moussa Condé.

Musikken deres inneholder også elementer som jazz, tribal trance og funk. Les Freres Smith ga ut sitt første album, ”Contreband Mentality”, i 2011, og fulgte i 2015 opp med ”Free to Go”. Nettstedet Fonkadelica sammenlignet utgivelsen med legender og inspirasjonskilder som Fela Kuti, Mulatu Astatké og James Brown, mens Parisdjs.com kalte den ”a mesmerizing tour-de-force in funky Afro music”.

Les Freres Smith kommer til Torshov med et kollektivt og rytmisk fyrverkeri av bass, trommer og perkusjon, godt krydret med gitar, keyboards og sang, fløyter og massive blåser-rekker. Bandet får det raskt til å koke på scenen, slik at temperaturen snart blir like høy i salen også. Konserten på Cosmopolite er deres aller første i Norge, og er en del av Frankofoni-dagene i 2017.

Facebook

Tidal

Spotify

I samarbeid med: