Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 250/100 + avg

Billuca Ensemble - sanger fra en ferdskriver

Musikkteater, crossover/kammermusikk

Under forestillingen lanserer Billuca Ensemble platen med sangene fra konserten.

Etter urpremieren i 2014 skrev pressen:

«Et herlig møte der ulike kunstuttrykk smelter sammen i jakten på den store kjærlighetssangen»

«Nyskapende og grensesprengende»

 • Manus: Kristofer Blindheim Grønskag
 • Regi: Kjersti Haugen
 • Videoscenografi: Thomas N. Olsen
 • Musikk: Martin Smidt

HANDLINGEN

Ei ung jente ønsker å skrive en kjærlighetssang for å vinne personen hun er forelsket i. Men akkurat det er ikke så enkelt som hun hadde håpet. Både universet, skrivesperre og erkerivalen Ellen Olsen stikker kjepper i hjulene for henne. I søket etter inspirasjon til kjærlighetssangen, gjør jenta en emosjonell og musikalsk reise gjennom galaksene til gamle stjernepoeter som William Shakespeare, Thomas Lodge, P.B. Shelley og Elizabeth Barrett Browning. Stykket er et humoristisk skråblikk på både det å skrive om kjærlighet, og om selve kjærligheten.

MUSIKKEN

Musikken til forestillingen er skrevet av ensemblets egen komponist og slagverker, Martin Smidt. Musikken er inspirert både av klassisk kammermusikk fra de siste 120 årene og populærmusikk fra et tilsvarende tidsspenn. All musikk i forestillingen er skrevet spesielt for Billuca Ensemble, men noen av komposisjonene er bearbeidinger av temaer fra Smidts tidligere scenemusikk blant annet for Cirka Teater, Dekkoart, Petrusjka Teater, Oslo Nye Teater, Riksteatret og Trøndelag Teater. Sanger fra en ferdskriver gjenspeiler dermed også en musikalsk ferd, både gjennom impulser fra 120 års musikkhistorie og fra 20 år som komponist av norsk scenemusikk.

PROSJEKTET

Billuca Ensemble har alltid vært opptatt av å formidle kammermusikk på nye måter, ofte med bruk av andre kunstuttrykk. Utgangspunktet for forestillingen Sanger fra en ferdskriver var å bruke berømte dikt fra ulike århundrer i verdenslitteraturen som sangtekster i nyskrevet kammermusikk. Ut fra dette skrev dramatiker Kristofer Blindheim Grønskag en historie og et manus som deretter ble videreutviklet av regissør Kjersti Haugen, i tett samarbeid med danser Emilie Birkenes Thun, videodesigner Thomas Olsen, scenografene Johannes Smidt/Marte Willumsen og Billuca Ensemble. Målet har vært å skape en leken, scenisk og visuell konsert, hvor en humoristisk fortelling om det store i det lille – om kjærlighet, poesi og universet – formidles i et akustisk lydbilde og med en uhøytidelig visuell estetikk.

ENSEMBLET

Billuca Ensemble er et kammerensemble fra Trondheim. Gjennom ti års virksomhet har de utviklet en egen måte å krysse musikk fra ulike århundrer og stilarter. De framfører både klassisk kammermusikk i egne arrangementer og nyskrevet musikk som er komponert spesielt for ensemblet.

 • Hege Fernanda Stokstad – vokal
 • Kristina Olsen Smidt – vokal
 • Tone Sand – fløyter
 • Guri Krog Dodig – bratsj
 • Anne Lise Fagerli – cello
 • Frode Dyrli Angelsen – gitarer
 • Martin Smidt – trommer og perkusjon

DANSEREN

Emilie Birkenes Thun tilhører den nye generasjon dansere innen norsk moderne dans. I Sanger fra en ferdskriver gestalter hun hovedrollen som den unge jenta, både gjennom bevegelse og tekst. Koreografien er lagt i tett interaksjon med både musikken og musikerne.

Sanger fra en ferdskriver er støttet av Norsk Kulturråd.
Billuca Ensemble er tildelt driftsstøtte for 2015-17 fra Furestiftelsen

Facebook event