Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 200/200 + avg

Alexandra Sousa & Familia do Fado

Familien driver sammen en Restaurant og Fado-bar i bydelen Zona Velha i hovedstaden Funchal på Madeira, kalt Sabor A Fado. Der lager og serverer de mat samtidig som de synger og spiller Fado hver eneste kveld til langt på natt. Siden gjestene kommer fra mange land har de utviklet et brukbart engelsk talespråk. De ga Ut en Cd i februar 2012.

FADO er navnet på portugisernes egenartede visesang, inspirert av musikk fra flere land og kulturer. Den tradisjonelle fadoen har tre aktører; én fadista (sanger) som er kledd i svart, en gitarist på klassisk gitar og en gitarist på portugisisk gitar. Når artistene gjør seg klare, dempes lyset og det blir helt stille i lokalet. SILENCIO er et ord som hører sammen med fadoen. SAUDADE et annet. Ordet er uoversettelig, men inneholder blant annet det norske begrepet "lengsel". Det er mye "lengsel og smerte" i FADO, men det finnes også gladere fado som omhandler livets lyse sider. På små fadobarer kan den som vil stå opp og synge. Samtlige portugisere vi har truffet kan noen fadosanger og nynner med. De er så stolte over sangskatten sin!

Hør på Alexandra Sousa sang fra "Sabor a Fado" på Madeira.

Dette er hvordan den virkelige musikken er født .. uten krav til publikum, med alle lidenskaper, lykke og tristhet, sang rett fra hjertet.

Arrangeres av Grethe-Karin Hovde