Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:23:00
Billetter: 270/220 + avg

Lee Fields & The Expressions

Lee Fields er en energisk, lidenskaplig og på alle måter oppsiktsvekkende r’nb- og soul-sanger. Det aller mest oppsiktsvekkende er kanskje at han bare blir bedre og bedre med årene, selv om han debuterte som plateartist alt i 1969. Han danner en direkte forbindelseslinje til den opprinnelige soul- og rhythm’n’blues-musikkken, og har rendyrket formen i nærmere fem tiår.

Lee Fields ga ut en rekke hardtslående singler i løpet av 1970-tallet – plater som i dag er ettertraktede samleobjekter, og har inspirert musikkjennere på utkikk etter ekte grooves og hektende rytmer. Han er samplet av en rekke hip hop-artister, og kom for alvor tilbake i rampelyset på 90-tallet. Han har ofte blitt sammenlignet med James Brown, og betraktes som den ledende skikkelsen innen “deep funk”-scenen.

På 2000-tallet har Lee Fields gitt ut tre album, som alle har vakt stor begeistring hos både anmeldere og fans. Det helt ferske “Faithful Man” kom ut tidligere i år, og har mottatt svært mange lovord for sin følelsesmessige inderlighet og sin musikalske intensitet. Allmusic.com har kalt ham “one of the most compelling soul singers at work today”, og roser ham også for at musikken blir stadig mer sofistikert, uten at noe av energien damper bort.

På YouTube finner du en rekke videoer og live-opptredener med Lee Fields. Det er den perfekte oppladningen til en kveld som bør gå over i historiebøkene.

Varmer opp til konserten fra kl.21.00 til 23:00 Dj fra Oslo Soul Experience.