Dørene åpner:18:00
Konsertstart:19:00
Billetter: 200/50 + avg

Tango for 3

Tango for 3

“Tango as it should be…” – Buenos Aires Herald
“See and hear to believe it…” – Clarin

Tango for 3 er en norsk tangokvartett som spiller tradisjonell argentinsk tango, innslag av Piazzolla, egenkomponerte stykker og tango.

Den internasjonalt bejublede kvartettens repertoir kan som sedvanlig karakteriseres av en blanding av Joners originalkomposisjoner (…”he is a remarkable creative tanguista” – Horacio Ferrer, PIazzollas tekstforfatter og tango-poet), tradisjonell argentinsk tango (”as it should be…” BUENOS AIRES HERALD), et lite innslag Piazzolla, samt de etter hvert så kjente usannsynlige kombinasjoner av James Bond/ABBA/Grieg etc og tango. (”The truth is that i love them!” – F. Suarez Paz, fiolinist i Piazzollas kvintett).Tango for 3 utvider og utfordrer den musikalske paletten som utgjør tangoens vesen: Det inderlig pasjonerte, de skarpe dynamiske kontrastene, de ertende brå skift og de tilsynelatende frikoblede rubatofraseringer mot de taktfast huggende rytmene.
Og en god dæsj humor og spilleglede.
Her spiller de sammen med Det Norske Blåseensemble. Vi garanterer masse moro!

Tango for 3 består av:
Sverre Indris Joner (piano/komponist/arrangør)
Per Arne Glorvigen (bandoneon)
Odd Hannisdal (fiolin)
Steinar Haugerud (kontrabass)

www.indris.net/tangofor3

Det Norske Blåseensemble

Det Norske Blåseensemble er Norges eldste profesjonelle orkester i kontinuerlig drift, stiftet i 1734. Ensemblet er også Norges eldste kulturinstitusjon for utøvende scenekunst i kontinuerlig drift av noe slag, og slik sett en del av Norges nasjonalarv. Ensemblet fylte 275 år i 2009.

Ensemblet har en to-delt kunstnerisk profil, som stadig rendyrkes over tid. Den første bestanddelen er den historiske, med en stadig bredere og dypere aktivitet rettet mot original fremførelsespraksis fremført på replika av historiske instrument. Herunder går tidligmusikk, barokk og romantisk musikkpraksis for blåsere. Ensemblet er bl.a. iferd med å bygge opp et blåseorkester med barokkinstrumenter i alle ledd. Her er den engelske barokkspesialisten Mark Bennett en viktig støttespiller fra og med sesongen 2010. Også den romantiske blåsetradisjonen videreføres ved utgivelser av Oscar Borgs musikk for militærblåsere fra perioden 1880-1920, dette i samarbeid med dirigenten Bjarte Engeset.

Den andre bestanddelen i den to-delte profilen, og motvekt til det historiske programmet; er Det Norske Blåseensembles ustrakte satsning og program for moderne- og samtidsmusikk. Dette har bl.a. resultert i flere banebrytende prosjekt med norske samtidskomponister, hvor særlig samarbeid med Peter Tornquist og Eivind Buene må trekkes frem. Ensemblet har utviklet et program for ny musikk som inkorporerer improvisasjon som formelement, kalt “Sanntidsmusikk”. Sanntidsmusikk satsningen har igjen resultert i et tungt faglig samarbeid med Norges Musikkhøgskole, som manifesteres hvert år gjennom “Sanntidssymposiet”, hvor komponister og utøvere fra hele verden ankommer Norges Musikkhøgskole for å samarbeide med Det Norske Blåseensemble.
Det Norske Blåseensemble har totalt sett en modernistisk profil, hvor gammel og ny originalmusikk går hånd i hånd. Kvalitative aspekt tillegges større vekt enn kvantitative med henhold til både faglighet og publikumsbygning over tid.

www.dnbe.no

Tenk tango

Allan Ettrup Hansen og Frøydis Lilledalen har sammen firmaet Tenk Tango. Allan har undervist og opptrådt siden 1991, Frøydis har vært hans partner siden 1998.
Tenk Tango tilbyr oppvisninger, instruksjon, koreografier og foreleser om “tango og kommunikasjon”. Frøydis og Allan har opptrådt med tango på diverse teaterforestillinger, konserter og danset i flere TV-program.

Billetter:
Ordinær 200,- + bill avg
Venneforeningen 150,- + bill avg
MER-rabatt (Dagsavisens tilbudssystem ) 120,- + bill avg
Student 100,- (over 18 år) + bill avg
Kodekort 50,-

Billettsalg: Billettservice.no, hos Narvesen, Posten og via sms.
Vi anbefaler kjøp via sms: (gjelder ordinær billett)
Kjøper du på mobil får du rabatt! send TANGO3OSLO til 2345
Mottatt referansenummer er din billett.
Ved kjøp via mobil, trekkes billettbeløpet fra din mobilregning. Enkelt og greit og veldig praktisk!