Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 230/180 + avg

Susheela Raman

Susheela Raman er en av de mest fascinerende artistene du kan oppleve i dag. Hun har en sterk og vakker stemme, og beveger seg i et visjonært musikalsk landskap. I tillegg er hun en svært karismatisk personlighet på scenen. Hun har en hærskare av beundrere I Europa, India og andre deler av verden.

Susheela Raman har tamilsk bakgrunn, og er født i London. Hun debuterte på plate med albumet “Salt Rain” I 2001, som ble nominert tilden høythengende Mercury-prisen. Hun har siden den gang stått frem med en unik og egenartet profil, både som komponist, arrangør og fortolker. Hun henter mye inspirasjon i indisk musikk, og blir rost for sine intense opptredener.


Tidligere i år kom den nye platen “VEL”, som er hennes femte album. De tidligere utgivelsene har solgt mer enn en halv million eksemplarer. Hennes forrige utgivelse ble sluppet i 2007, og bød bl.a. på til dels radikalt nye tolkninger av artister som Velvet Underground, Bob Dylan, Throbbing Gristle og nylig avdøde Captain Beefheart. Interesserte bør også unne seg en forhåndslytt på samleplaten “Collage” fra 2009, som inneholder noen av hennes beste innspillinger fra 2001 til 2011.

Det er en betydelig begivenhet at denne sentrale, internasjonale artisten nå kommer til Oslo og Cosmopolite fredag 11. mars.

www.susheelaraman.com
www.myspace.com/susheela.raman
www.youtube.com/Cheb Mami & Susheela Raman ( Live Duet )