Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 250/250 + avg

Django i 100! (Norge/Frankrike)

- en feiring av sigøynerkulturen og Django Reinhardt

Den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt (1910-1953) ville ha fylt 100 år i 2010, og blir feiret over hele kloden med festivaler, plateutgivelser, frimerker, bøker og film. Rikskonsertene kaster seg på festbølgen og sender ett stjernelag ut på landsdekkende Django- turné med premiere på Oslo World Music Festival.

Djangomusikken – den første europeiske jazzdialekten - har utspring i det parisiske sigøynermiljøet på 30-tallet. Der de andre kopierte sine amerikanske forbilder, laget Django sin egen musikk med elementer både fra europeisk kunstmusikk, datidens underholdningsmusikk, og fra sigøynermusikken. Django-jazzen fikk sin store renessanse på slutten av 1980-tallet, men i Norge har Hot Club de Norvège popularisert denne musikken helt siden 1970-tallet.

Det ligger i sigøynerjazzens natur å være i evig forandring, og å reise. Derfor feires Djangomusikkens første 100 år med turné i hele Norge. Da Jon Larsen fikk velge – fra øverste hylle! – hvilke solister han ville ha med seg, var det følgende navn som sto på blokka; Stochelo Rosenberg på gitar, Marius Apostol på fiolin og Adrien Moignard, også på gitar. Se fram mot en festkonsert med de aller fremste utøverne innen genren i dag – for første gang på samme scene!

HOT CLUB DE NORVEGE med stjernelaget:
Stochelo Rosenberg - gitar
Marius Apostol - fiolin
Adrien Moignard - gitar

OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL
2nd – 7th of November 2010
www.osloworldmusicfestival.no