Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 250/230 + avg

John Sebastian

Den amerikanske sangeren, munnspilleren og låtskriveren, John Sebastian, har blitt en viktig del av den amerikanske musikkarven. Han var sanger og forgrunnsfigur i The Lovin' Spoonful i årene 1965 til 1967 og skrev de fleste av gruppens låter. I 1969 opptrådte han på Woodstockfestivalen og har siden det hatt en imponerende karriere som soloartist. John Sebastian er ikke bare en fantastisk musiker, forfatter og utøver, han er fortsatt en av de beste ambassadører amerikansk musikk noensinne har hatt.

Hans gruppe The Lovin 'Spoonful spilte en viktig rolle 60 åras rock-revolusjon. Midt under den verste Beatlesfeberen havnet deres første syv singler på Topp 10 lista, noe ingen har klart etter dem. Musikken var en blanding av blues, country og folk i moderne lyddrakt og hørtes ut som den inneholdt hele historien til den amerikanske musikkarven.

Sanger som "Do You Believe In Magic?" "You Didn't Have To Be So Nice." "Daydream." "Younger Girl." "Did You Ever Have To Make Up Your Mind?" "Summer In The City." "Rain On The Roof." "Nashville Cats." "Six O'Clock." "Darling Be Home Soon." "Younger Generation." var et kraftig svar på den britiske musikkinvasjonen og gjorde et uutslettelig inntrykk på den offentlige bevisstheten i USA.

Før dette hadde John Sebastian allerede skapt seg et navn i musikkbransjen. Han ble født 17. mars 1944 i New York City. Hans far var en kjent munnspiller og mora lagde radioprogrammer. Familiens hjem i Greenwich Village var hyppig besøkt av folk som Burl Ives og Woody Guthrie, så det var ingen overraskelse når unge John ble en viktig brikke i folkemusikkbølgen som feide over USA i i slutten av 50 åra. Hans ferdigheter på gitar, munnspill gjorde ham til en ettertraktet musiker på Village folk-scenen og han samarbeidet med folk som Fred Neil, Tim Hardin, Mississippi John Hurt, Judy Collins, Bob Dylan og mange andre.

Etter Lovin 'Spoonful bar det til store festivaler som Woodstock og Isle of Wight og han produserte musikk for filmer som Francis Ford Coppola's "You're A Big Boy Now", og Woody Allen's "What's Up Tiger Lily. Hele tiden har han fortsatt å spille og turnere for nye og gamle tilhengere og han har inspirert nye generasjoner gjennom sine musikklærebøker. I 2000 ble han innlemmet i Rock 'n Roll Hall of Fame.

www.johnbsebastian.com
Video med John Sebastian