Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 250/250 + avg

Avlyst! - Papa Wemba

Konserten er dessverre avlyst. Billetter refunderes på utsalgsstedet.

Vi beklager avlysningen og dårlig informasjon rundt dette. Vi har prøvd å nøste opp grunnen til avlysningen og kommet frem til dette: Papa Wemba skal motta en medalje i hjemlandet Kongo. Utdelingen skal finne sted samme dag som konserten hos oss. Selv om vi har en bindende kontrakt velger Papa Wemba å bryte denne ved ikke å komme. Det er lite sannsynlig at vi booker noen ny dato med denne artisten.

Papa Wemba er kongen av rumba/soukouss og har utgitt mer enn 40 album. Papa Wemba med fullt band leverer et show uten like med høyt tempo, rytmisk musikk og et forrykende sceneshow. For å varme opp kvelden til et glohett arrangement trår Brother Buntu, Sheldon Blackman, Kongomann Nzambe og Tabanka Crew til med musikalsk konfekt og danseshow.

Papa Wemba startet sin musikalske karriere i det velkjente soukous-bandet Zaiko Langa Langa. ZLL var en løs samling musikere, opp til 20 mann sterk, som moderniserte soukous'en tidlig på 70-tallet. De fjernet blåseseksjonen, som var en levning fra Kuba-påvirkningen på 40-tallet. I stedet satte de inn gitaren, samtidig som de drev opp tempoet i musikken. I 1974 dannet Papa Wemba sitt eget band Isife Lokole, som i 1976 ble til Viva la Musica. Papa Wembas viktigste musikalske påvirkninger er etter eget sigende kubansk musikk og Otis Redding(!). Musikken hans er preget av lekende gitarspill, drivende trommer og gode stemmer. Han legger på samme måte som Koffi Olomidé stor vekt på stil, og har stått fram like mye som moteskaper som musiker, en såkalt sapeur. (Av: le sape = mote.) Denne motebevegelsen i Kinshasa tok opp i seg elementer av forrige århundres dandyisme og den engelske mod-stilen fra 1960-tallet. Kinshasas sapeurer var på mange måter hippie-bevegelsens motpol. Bak denne moteorienteringen har det stått designere som Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier og japaneren Yohiji Yamamoto. Siden 1986 har da også Papa Wemba turnert mye i Japan og latt seg påvirke av japanske moter.

Papa Wemba som nå er bosatt i Paris spiller dansemusikk, og stilen er lett, luftig og fengende. Siden 1996 har han spilt med det euro-afrikanske bandet sitt, Molokai, som også er navnet på CD'en hans fra 1998. "Molokai" er et begrep som tilhører Papa Wembas egne musikalske mytologi: I sin barndom så Papa Wemba en film som hvite misjonærer viste fram i nabolaget hans i det som den gang het Leopoldville (nå Kinshasa). Filmen handlet om hvordan misjonærene kurerte befolkningen på stillehavsøya Molokai for spedalskhet og gjorde så sterkt inntrykk på folk at de døpte bydelen sin til nettopp Molokai. Siden han startet som musiker har Papa Wemba brukt begrepet i sine sanger. Denne måten å bygge inn sin egen "mytologi" i musikken er forøvrig typisk for Kongos soukous-artister, enten de kaller stilen sin kwassa-kwassa, tcha-tcho eller matchatcha.

www.myspace.com/papawembamusic

NB! Billetten koster 200,-+svg. Hvis man har festival pass.

Konserten arrangeres i samarbeid med Afrikan History Week
www.afrikanhistoryweek.com